Nederland

Nieuwjaarsreis Deluxe

Natuur & Cultuur

Eindig het jaar goed met een gezellige vakantie in de kop van Overijssel. Tijdens de nieuwjaarsreis van Amarant Reizen ben je er echt even helemaal tussenuit. Geniet van wandelingen in de schitterende omgeving en ontdek hoe mooi de natuur in de winter kan zijn. Wandel door de bossen, heidevelden en langs uitgestrekte moerassen. Fiets langs meren, vennen en zandverstuivingen, of vaar met een bootje door het pittoreske Giethoorn. In een gezellige woonboerderij aan de rand van het bos komen we helemaal tot rust. En natuurlijk beleven we met elkaar het magische moment waarin we samen het nieuwe jaar in gaan.

Photos
Nederland nieuwjaarsreis christelijke vakanties
Nederland nieuwjaarsreis christelijke vakanties 6
Nederland nieuwjaarsreis christelijke vakanties 5
Nederland nieuwjaarsreis christelijke vakanties 2
BESCHRIJVING

Bos, water en oude stadjes

In de nabije omgeving van ons verblijf vinden we maar liefst drie nationale parken met elk een eigen karakter. Maak een mooie wandeling in het Drents-Friese Wold vol bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het Nationaal Park de Weerribben Wieden is bekend om het vele water. De vele meren, trilvenen en moerassen vormen een beeldschoon decor om doorheen te varen, te wandelen of te fietsen. In het natuurgebied Dwingelderveld vind je uitgestrekte heidevelden. afgewisseld met bossen, jeneverbessen, esdorpen, grafheuvels en vennetjes. Pittoreske plaatsen als Blokzijl en Giethoorn zijn ook zeker een bezoekje waard. In één van de gemoedelijke cafeetjes warmen we op met een dampende kop chocolademelk. Dit wordt een heerlijke vakantie om samen het oude jaar af te sluiten en opgeladen het nieuwe jaar in te gaan.

Sfeervol ontspannen

Op de grens van de provincies Overijssel, Friesland en Drenthe ligt onze sfeervolle vakantiewoning aan de rand van het bos. Een ideale plek om met elkaar een mooie wintervakantie te beleven. Het huis is van alle gemakken voorzien zoals een ruime woonkamer, een gashaard en voor bijna elke slaapkamer een eigen badkamer. Aan de lange eettafel kunnen we urenlang tafelen, spelletjes doen en goede gesprekken voeren. Even rust nodig? In de riante sauna kun je je heerlijk ontspannen. Halverwege de vakantie vieren we samen oud en nieuw. Met lekkere hapjes, een brandende kachel en een glas champagne tellen we de laatste seconden af en toosten we op het nieuwe jaar. Een goed begin!

REISDETAILS

Accommodatie – deluxe

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • maaltijden
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • consumpties buiten maaltijden om
  • vervoer naar/van accommodaties
  • handdoekenpakket (€3,50)
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €  50 ,- p.p.

Let op! geen 1-pers. kamer meer beschikbaar.

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Wat is een Deluxe reis?
Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit. Geen zorgen over boodschappen, lekker niet hoeven koken. Extra veel tijd om te genieten van een boek, de prachtige omgeving en leuke reisgenoten. In zo’n geval past een deluxe reis helemaal bij jou! Tijdens een deluxe reis is er ruimte voor relaxte middagen, maar natuurlijk ook voor inspannende activiteiten, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat we tijdens een deluxe reis worden vergezeld door een kookliefhebber, zodat we elke dag weer culinair kunnen genieten!

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISKAART
REISLEIDING