Griekenland

Noord-Griekenland

Natuur & Actief

Grieks Macedonië is een wereld op zich. Dat merk je meteen als je aankomt in het bedrijvige Thessaloníki. De levendige studentenstad ademt geschiedenis. We staan op de plek waar Paulus één van de eerste christelijke gemeentes stichtte. Al snel trekken we verder, want er is meer te zien! Zoals de oude stad Pella of de Via Egnatia; de oude handelsroute tussen Rome en Istanbul. Hier maken we prachtige wandelingen. De sportievelingen kunnen zich zelfs wagen aan de beklimming van de Olympus! Om daarna de benen wat rust te gunnen aan zee.  

Photos
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
Griekenland christelijke groepsreis Single
BESCHRIJVING

Oude handelsroute

Een najaarsreis door het mooie Griekenland is een ware ontdekkingstocht. Op deze plek komt de oudheid tot leven, met zijn culturele schatten en mythes over de Griekse goden. Het land is de bakermat van onze beschaving en democratie. We starten onze reis in Thessaloníki: een levendige stad die niet alleen bekend is vanwege de rijke geschiedenis en vele musea, maar ook omdat je er heerlijk kunt eten. Baan jezelf al proevend een weg langs de vele restaurants, tavernes en ouzeries. Met de buik vol kunnen we ons wagen aan de eerste wandelingen die op de planning staan. Die voeren ons over de Via Egnatia, de oude handelsroute die van Rome naar Constantinopel – het huidige Istanbul – loopt. De route loopt dwars door de Griekse provincie Macedonië heen en werd ten tijde van de kruistochten veelvuldig gebruikt. De ‘zwevende’ kloosters van Meteora mogen aan deze reis niet ontbreken. Ook het oude Pella is een bezoekje waard. Ooit de machtige hoofdstad van Macedonië, nu een archeologische plek waar opgravingen de antieke mozaïekvloeren blootleggen.

Olympus

Willen we op de sportieve toer, dan kunnen we ons wagen aan een tweedaagse beklimming van de Olympus. Dit wordt een bijzondere trekking naar het ‘huis van de twaalf Olympische goden’! Voor wie het wat rustiger aan wil doen, zijn er genoeg lichtere alternatieven, maar een flexibele en actieve instelling is voor deze reis handig! Natuurlijk kunnen we deze vakantie ook zo nu en dan een frisse duik in zee nemen en bijkomen van alle indrukken. We overnachten in diverse pensions en hotels en al reizend stippelen we de precieze route uit. Genoeg mogelijkheden!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in verschillende accommodaties*
  • retourvlucht
  • huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- p.p. (optioneel)
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €359,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Over het algemeen ontbijten we bij onze overnachtingslocatie en zullen we als lunch bijvoorbeeld verse pitabroodjes eten. Dineren doen we in één van de vele verschillende Griekse eettentjes. Elke avond een ander gerecht proberen, hoe leuk (en lekker) is dat! Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je elke dag ongeveer € 20 – 25,- kwijt bent aan eten.

Vervoer

We vliegen naar Thessaloniki waarvandaan we verder reizen met huurauto’s/busjes. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in verschillende accommodaties waarvandaan we eropuit trekken om Grieks Macedonië te verkennen te voet of met de huurauto’s.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Griekenland is Grieks

Valuta

In Griekenland betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.