Nederland

Noord-Holland

Natuur & Actief

Actief genieten van een typisch Nederlandse bestemming? Dat doe je door er even heerlijk op uit te gaan in het verrassende landschap van Noord-Holland. We toeren in een vrolijk najaarszonnetje door de dorpjes met kleurrijke houten huizen en langs de sloten en vaarten van de regio Waterland. Hollandser krijg je het nergens. Al fietsend verbaas je je over de ongekende rust en ruimte die hier zo dicht bij het drukke Amsterdam nog te vinden is.

Photos
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Noord Holland Christelijke groepsreizen
Noord Holland Christelijke groepsreizen
Noord Holland Christelijke groepsreizen
Noord Holland Christelijke groepsreizen
Noord Holland Christelijke groepsreizen
Noord Holland Christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Haring en Edammer kaas

Noord-Holland, met zijn pittoreske dorpen en dijken die zich kronkelend een weg banen door het polderlandschap, is de ideale plek voor de actieve vakantieganger. Hier vind je oneindige wolkenluchten, uitgestrekte groene weides, eilandjes met grazende koeien en veel, heel veel water. De vele weide- en watervogels zullen je versteld doen staan. Hier in Noord-Holland wemelt het van de wandel- en fietsroutes die het ontdekken waard zijn. Onderweg eten we een haring op de kade in het vissersdorp Volendam en proeven de wereldwijd bekende Edammer kaas in Edam.

Terras aan het water

De geheel in stijl verbouwde stolpboerderij waar we verblijven biedt zowel binnen als buiten volop ruimte. Naast een ruime woonkeuken is er een recreatieruimte die een uitkomst is bij slecht weer, maar als het even kan zoeken we natuurlijk de zon op en zitten we met een kopje koffie op ons terras aan het water. Ook kunnen we de kano en waterfiets pakken die bij ons terras liggen aangemeerd. Maar meestal pakken we de gewone fiets. Bekende plaatsjes als Edam en Monnickendam met hun houten huizen liggen op fietsafstand en als je even doortrapt, ben je zo bij natuurgebied Het Twiske. Dat bestaat voor één derde uit water en je loopt er grote kans Schotse Hooglanders tegen te komen. `s Avonds bij de vuurkorf genieten we na van een heerlijk actieve vakantiedag en maken we plannen voor een nieuw Hollands dagje.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in 1-persoonskamers
  • Reisleiding
  • 4 dagen fietshuur

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer naar/ van accommodatie
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Iedereen dient op eigen gelegenheid naar de accommodatie te reizen.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
In Nederland is het verplicht om je te kunnen legitimeren met een geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.