Noorwegen

Noorwegen Variant

Natuur & Actief

Bij Noorwegen denk je direct aan de prachtige fjorden, kleine stadjes en mooie uitzichten. De Noorse natuur is waanzinnig mooi. Grillige, grijze bergtoppen vormen het mysterieuze decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. We verblijven vlakbij nationaal park Hardangervidda; een bergplateau in het zuiden van Noorwegen. Slingerende wegen met scherpe bochten voeren je de hoogte in. Af en toe passeer je een klaterende waterval. We trekken onze wandelschoenen aan en kiezen paden die ons door een landschap van rotsen, mossen en meren voeren.

Photos
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noorwegen Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Gaustatoppen

Met de kabelbaan kunnen we omhoog naar de Gaustatoppen. Vanaf deze top heb je op een heldere dag een mooi uitzicht in alle richtingen. Je kunt hier beter geen hoogtevrees hebben. Wist je dat deze kabelbaan gebouwd werd om in de winter op de bergtop toch van de zon te kunnen genieten? Tussen de bergen liggen gletsjers met indrukwekkende ijsmassa’s. Met een beetje geluk spotten we ook nog rendieren. In de buurt van ons verblijf is de historische Staafkerk van Eidsborg te vinden.. De Noren houden van tradities, volksmuziek en verhalen. Vorm tijdens deze reis je eigen verhaal door de avonturen die we zullen beleven.

Rjukan

Op zo’n avontuurlijke reis heb je een plek nodig waar je tot jezelf kunt komen. We verblijven in een echt Noors, houten vakantiehuis aan de voet van de Hardangervidda. Bij het plaatsje Rjukan rijden we de berg op om bij ons vakantiehuis te komen. Een grote, sfeervolle accommodatie met een mooi uitzicht. Het dorpje Rjukan is een museum op zich. Je vindt hier oude fabrieken, spoorlijnen en arbeidershuizen van de antieke waterkrachtcentrale. In de directe omgeving zijn veel uitdagende wandelroutes uitgezet, dus vergeet zeker niet je wandelschoenen mee te nemen en zorg dat je ze goed inloopt. Houd je van een actieve reis en ben je een natuurliefhebber? Dan past deze reis helemaal bij jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • Retourvlucht
  • Huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Bed- en badlinnen €18,- (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We verzamelen op het vliegveld. Vanaf daar reizen we met het vliegtuig naar onze bestemming. Tijdens de reis zullen we gebruik maken van huurauto’s.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Noorwegen is Noors

Valuta

De munteenheid van Noorwegen is de Noorse kroon.

1 euro is gelijk aan 10,10 Noorse kroon (december 2021).

Tijd

In Noorwegen is er geen tijdsverschil met Nederland.