Griekenland

Ontdek het oude Griekenland

Vliegreis

Grieks Macedonië is een wereld op zich. Dat merk je meteen als je aankomt in het bedrijvige Thessaloníki. De levendige studentenstad ademt geschiedenis. We staan op de plek waar Paulus één van de eerste christelijke gemeentes stichtte. Al snel trekken we verder, want er is meer te zien! Zoals de oude stad Pella of de omgeving van de kloosters in Meteora. Hier maken we prachtige wandelingen. De sportievelingen kunnen zich zelfs wagen aan de beklimming van de Olympus! Om daarna de benen wat rust te gunnen aan zee. 

Photos
village gdc
meteor gce
greece gdbddec
greece gcdddf
greece gabc
greece gdbf
forest gcbab
AJ Griekenland christelijke reizen
BESCHRIJVING

Meteora kloosters

Deze voorjaarsreis door het mooie Griekenland is een ware ontdekkingstocht. Op deze plek komt de oudheid tot leven, met zijn culturele schatten en mythes over de Griekse goden. Het land is de bakermat voor onze beschaving en democratie. We starten onze reis in Thessaloníki: een levendige stad die niet alleen bekend is vanwege de rijke geschiedenis en vele musea, maar ook omdat je er heerlijk kunt eten. Baan jezelf al proevend een weg langs de vele restaurants, tavernes en ouzeries. Daarna kunnen we ons wagen aan de eerste wandelingen die op de planning staan langs de diverse bovenop de rotsen gelegen Grieks-Orthodoxe kloosters van Meteora. Ook het oude Pella is een bezoekje waard. Ooit de machtige hoofdstad van Macedonië, nu een archeologische plek waar opgravingen de antieke mozaïekvloeren blootleggen.

Olympus 

Willen we op de sportieve toer, dan kunnen we ons wagen aan een tweedaagse beklimming van de Olympus. Dit wordt een bijzondere trekking naar het ‘huis van de twaalf Olympische goden’! Voor wie het wat rustiger aan wil doen zijn er genoeg lichtere alternatieven, maar een flexibele en actieve instelling is voor deze reis handig! Natuurlijk kunnen we deze vakantie ook zo nu en dan een frisse duik in zee nemen en bijkomen van alle indrukken. We overnachten in diverse pensions en hotels en al reizend stippelen we de precieze route uit. Genoeg mogelijkheden! 

Boek uiterlijk 31 januari 2023 om een toeslag op vliegtickets te voorkomen. (dit staat los van de vroegboekkorting)

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in 2 of 3 verschillende groepsaccommodaties
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • CO2-compensatie vluchten €20,- (optioneel)
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-

REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 51 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.