Oostenrijk

Oostenrijk Hohentauern

Natuur & Actief

Alpenland Oostenrijk: de droombestemming voor iedere wandelaar. Om je heen ligt een decor van spitse toppen, groene Alpenweiden en verstilde bergmeertjes. Hier maken we spectaculaire tochten! Onderweg worden we getrakteerd op prachtige uitzichten en kunnen we even op adem komen bij een bergmeertje. Na een inspannende wandeldag is niets heerlijker dan neer te strijken bij onze chalets en onderuitgezakt te genieten van ‘Apfelstrudel mit Sahne’.

Photos
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 17
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 13
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 11
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 10
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 9
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 7
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 8
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 5
oostenrijk Karinthie christelijke vakanties 2
Vakantie Oostenrijk Amarant Reizen
Vakantie Oostenrijk Amarant Reizen 9
Vakantie Oostenrijk Amarant Reizen 7
Vakantie Oostenrijk Amarant Reizen 8
hohentauern
hohentauern
Hohentauern
BESCHRIJVING

Hohentauern

Uitvalsbasis voor deze wandelreis is het dorpje Hohentauern in de provincie Stiermarken. Een ruig en bosachtig gebied met vele meren. Het pittoreske dorpje Hohentauern ligt op 1274 meter hoogte bovenop de Triebener Tauern-Pass. In de omgeving is de hoogste berg de Große Bösenstein van 2448 meter. Een prachtig gebied voor bergwandelingen en andere sportieve uitjes. Maak een rondwandeling rond het bergmeer de Großer Scheibelsee en wandel naar het uitzichtpunt Hauseck. Geniet optimaal van deze bergwereld, bezoek leuke bergdorpjes en stadjes of maak een keertje een raft- of kanotocht!

Salzburger Dom

Als je met de groep meereist, reizen we in twee dagen naar Oostenrijk. Onderweg kunnen we een stop in Salzburg maken. De geboortestad van Mozart is het kloppende, culturele hart van Oostenrijk. Vanaf de burcht Hohensalzburg heb je een mooi zicht op de heuvelachtige omgeving. Ook een bezoek aan de wereldberoemde Salzburger Dom mag dan natuurlijk niet ontbreken. Onze knusse houten chalets bevinden zich midden in de natuur, omgeven door uitgestrekte bossen. Na een heerlijke tocht in de bergen is het hier goed toeven! In ieder chalet is een volledig uitgeruste keuken, een comfortabele, ruime woonkamer en een Finse sauna aanwezig. Een basisconditie is tijdens deze reis vereist, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in accommodatie in eenpersoonskamers
  • overnachtingshotel heenreis
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €125,-
  • maaltijden en consumpties
  • badlinnen (€6,-) (optioneel) (bedlinnen zijn inbegrepen)
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven (afhankelijk van de groepsgrootte) in twee luxe chalets met sauna in Hohentauern. Iedereen beschikt over een eigen slaapkamer.

Taal

De officiële taal van Oostenrijk is Duits

Valuta

In Oostenrijk betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Oostenrijk is er geen tijdsverschil met Nederland

REISLEIDING