Oostenrijk

Oostenrijk wandelreis

Minibusjes

We zijn omringd door de gigantische bergen van Oost-Tirol. Deze regio heet niet voor niks het dak van Oostenrijk; het heeft maar liefst 266 toppen boven de 3000 meter! Dichtbij ons verblijf vind je de Großglockner, met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Zorg dat je jouw wandelschoenen goed hebt ingelopen, want we zullen elke dag er op uit gaan voor een mooie wandeling!  

Photos
mountains
summer
excursion
stubaital
stubai
panoramasee
reached
bassler yoke
BESCHRIJVING

Waar Tirol zelf een zeer toeristische regio is, geldt dat voor Oost-Tirol in mindere mate. Het is hier adembenemend mooi en die frisse berglucht doet iedereen goed. Niet ver van de accommodatie vinden we nationale park Hohe Tauern en de Lienzer Dolomieten. Beide gebieden nodigen uit om te wandelen, maar fietsen kan ook. Met een elektrische mountainbike kan je hier leuke tochten maken. Na al deze inspanningen keren we terug naar de accommodatie, even bijkomen!  

In de herberg waar we verblijven hebben we 8 slaapkamers. Een gezellig verblijf waar regelmatig een ‘herbergmaal’ als pannenkoeken of soep wordt geserveerd. We hebben een keuken tot onze beschikking waar we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Er hangt een authentieke Oostenrijkse sfeer, ondanks dat de eigenaren van origine Nederlanders zijn. Op en top genieten!

Maximum aantal deelnemers: 12
Gemiddelde leeftijd: 53
Plaats: Prossegg

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in groepsaccommodatie
 • overnachting in een hotel op de heen- en terugreis
 • bad- en bedlinnen
 • vervoer met minibusjes
 • CO2-compensatie minibusjes
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • optionele excursies en entreegelden
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1 persoonskamer €129,- (optioneel)
DAGPROGRAMMA

Globaal dagprogramma 

De dagwandelingen zullen variëren, maar reken op gemiddeld ongeveer 10 tot 15 kilometer. We zullen ook hoogtemeters maken, dit zal ook variëren. Voor deze reis is het wenselijk dat je geen probleem hebt om minimaal 500 hoogtemeters op een dag te maken. Dit dagprogramma geeft een idee wat we ongeveer zouden kunnen gaan doen. Het dagprogramma zal uiteindelijk samen met de reisleider en de groep in overleg vastgesteld worden.

Woensdag 26 juni
In de loop van de middag ontmoeten we elkaar bij station Ede-Wageningen en starten we onze reis met minibusjes naar Oostenrijk. We rijden ongeveer 500 kilometer, tussendoor stoppen we een paar keer en we overnachten op een locatie dichtbij de snelweg.

Donderdag 27 juni
We vertrekken op tijd vanaf ons overnachtingsadres en gaan naar onze bestemming in Oostenrijk. De uitzichten tijdens de reis worden steeds mooier en bergachtiger. We arriveren al op tijd bij de herberg en doen direct de boodschappen, zodat er tijd over blijft om na ons geïnstalleerd te hebben al een lekkere wandeling in de omgeving van Matrei te maken. We kunnen een stuk langs de rivier wandelen met uitzichten op de hoge bergen en onderweg bij een karakteristieke Oude Molen typisch Oostenrijks eten. Na de maaltijd vervolgen we onze wandeling en lopen we via een omweg weer terug naar onze accommodatie. Het is een wandeling van ongeveer 10 kilometer met niet veel hoogtemeters.

Vrijdag 28 juni
We starten lekker rustig op en gaan vervolgens een wandeling maken richting de gletsjer van de Gross Venediger. We lopen vanaf het Matreier Tauernhaus via een bergwandelpad naar Innergschlöss en de onderkant van de gletsjer. We kunnen daar eventueel nog een extra rondwandeling doen. Prachtige uitzichten op de snelstromende rivier en de bergketen van de Gross Venediger, maken dat we ons elke keer weer zullen verwonderen over zoveel schoonheid. Het is een adembenemende tocht en we zullen ook onze eerste hoogtemeters vandaag maken. Uiteraard kunnen we ons ook laten verwennen bij een gezellige berghut met een prachtig uitzicht.

Zaterdag 29 juni
Vandaag kunnen we een stuk wandelen van de Iseltrail. De Iseltrail is een lange-afstands-wandelpad van 73 kilometer en kan in 5 dagen gelopen worden. We lopen vandaag een mooi stuk van de route in het dal bij Virgen.

Zondag 30 juni
We gaan waarschijnlijk naar een lokale kerkdienst in Lienz. We hebben verder een relaxte dag. In de middag is het mogelijk om nog een lekkere wandeling in de omgeving te maken, maar kan er ook geluierd worden bij de locatie. In de avond doen we een bijbelstudie met elkaar.

Maandag 1 juli
Vandaag staat er een mooie wandeling in de omgeving van de Großglockner op het programma. We wandelen een prachtige tocht met mooie uitzichten op het gebied rondom de Großglockner. De bergen om ons heen zijn imposant en weldadig. We gaan vandaag flink stijgen en dalen, en kunnen onderweg genieten van gezellige Oostenrijkse berghutten. Er is ook nog een spannende hangbrug tussen twee bergketens die we kunnen nemen.

Dinsdag 2 juli
We gaan vandaag richting de Obersee bij Italië. We rijden in ongeveer 45 minuten door een prachtig dal naar een paar mooie bergmeren. De autotocht is al mooi. We maken hier een prachtige wandeling Italië in. We gaan vandaag een aardig stuk klimmen en dalen. De uitzichten op de Dolomieten en de bergen in Italië zijn adembenemend. Er worden twee wandeltochten aangeboden een kortere en een langere tocht die meer inspannend is.

Woensdag 3 juli
Vandaag kunnen we een dagje fietsen huren, gaan zwemmen, raften op een snelstromende rivier of een gezekerde sprong maken in het diepe. Er zijn veel mogelijkheden om niet alleen wandelend de omgeving te verkennen.

Donderdag 4 juli
Vandaag kan er weer gewandeld worden. Afhankelijk van wat de groep wil, kunnen er verschillende programma’s gekozen worden. Een groep gaat voor een wat pittigere wandeling met wat meer hoogtemeters en er kan ook gekozen worden voor een wat meer relaxter programma.

Vrijdag 5 juli
Vandaag maken we er nog een lekkere dag van in Oostenrijk. We maken een mooie en relaxte wandeling in de omgeving tot halverwege de middag. Samen kunnen we nog even genieten van de prachtige omgeving en sluiten we de vakantie ook op een relaxte en prettige wijze af. Tussendoor is er gelegenheid om ergens nog wat te drinken. Als we terugkomen, ruimen we de laatste dingen op en vertrekken in de loop van de middag met de busjes richting Nederland. We overnachten weer op een locatie vlakbij de snelweg.

Zaterdag 6 juli
Op tijd vertrekken we vanaf ons overnachtingsadres en rijden het laatste stuk naar Nederland. We komen ergens begin van de middag bij Ede-Wageningen aan.