Nederland

Paddenstoelenwandeling

Activiteit

Ontdek de wondere wereld van bos en bodem tijdens deze bijzondere paddenstoelenwandeling onder leiding van bushcraftinstructeur Siegurd! Van explosieve stuifzwam tot onverwoestbaar elfenbankje: vooral halverwege de zomer en in het najaar komt de verborgen, ondergrondse schoonheid van zwamvlokken en schimmeldraden aan het licht.

Photos
P x
P x
IMG HDR x
IMG x
IMG x
IMG x
aangepast x
aangepast x
aangepast x
aangepast x
n x
BESCHRIJVING

Determineren kun je leren

Tijdens deze wandeling leer je allereerst hoe je een paddenstoel correct kunt determineren. Wat moet je allemaal noteren en weten voor je een bepaald exemplaar echt kunt herkennen? We zullen met elkaar het leefgebied, de groeiperiode en de groeiwijze van de paddenstoel bespreken.

Eetbaar of giftig?

We gaan op zoek naar makkelijk te herkennen eetbare paddenstoelen en wellicht komen er ook wat uiterst giftige aan bod! Ten slotte zullen we vooral genieten van de omgeving, van het herfstpalet aan kleuren in de natuur.

Deze activiteit gaat uiteindelijk alleen door als wij vinden dat er genoeg paddenstoelen zijn, dit omdat we kwaliteit willen leveren. We houden iedereen één week van tevoren op de hoogte of de dag wel of niet doorgaat!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • bushcraftinstructeur
  • koffie en thee

Niet inbegrepen

  • consumpties en lunchpakket
  • vervoer van en naar locatie

Locatie: midden van het land, definitieve locatie is afhankelijk van het aantal paddenstoelen 

Tijdsindicatie: van 11.00 tot 15.00 uur

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de instructeur staan hierin vermeld.