Nederland

Pasen in de Weerribben

Natuur & Actief

Pasen valt laat dit jaar en die kans grijpen wij aan! Als de dagen lengen, de zon toeneemt in kracht en de natuur volop tot leven komt, verhuizen wij voor een week naar één van de mooiste delen van Nederland: Nationaal Park Weerribben-Wieden! Fiets langs meren en slootjes of vaar met een bootje door het pittoreske Giethoorn of het vestingstadje Blokzijl. Op het terras van een gemoedelijk café verwennen we onszelf met koffie en gebak. In dit unieke stukje Holland geniet je al wandelend, varend of fietsend van een waterrijke omgeving. Wie het eerste een jong eendje ziet, trakteert!

Photos
Weerribben
weerribben
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben
Weerribben
BESCHRIJVING

Water, heide en zandverstuivingen

De Weerribben staan weliswaar bekend om het vele water, maar zijn we het water zat, dan bevinden we ons in een mum van tijd in een oerlandschap met beukenbossen, hunebedden en heidevelden: in Drenthe! In de nabije omgeving van ons verblijf vinden we maar liefst drie nationale parken met elk een eigen karakter. In het natuurgebied Dwingelderveld vind je uitgestrekte heidevelden met grafheuvels en vennetjes, die worden afgewisseld met bossen en esdorpen. Of maak een mooie wandeling in de bossen en zandverstuivingen van het Drents-Friese Wold.

Nieuw leven

We verblijven in een ruime boerderij met een grote woonkamer en een keuken die van alle gemakken is voorzien. In het paasweekend nemen we de tijd om het sterven van Jezus te gedenken en het feest van Zijn opstanding te vieren. In de weelderige tuin vol voorjaarsbloemen worden we elke dag herinnerd aan het nieuwe leven dat Hij schenkt. We stappen in een Canadese kano die klaarligt op het water bij het huis om al dobberend de omgeving te verkennen. De Weerribben is een bijzonder gebied. Al peddelend zul je je afvragen of je nog wel in Nederland bent. ’s Avonds sluiten we de dag af met een gezellige barbecue of een glaasje wijn bij zonsondergang.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie in 1-, 2-, en 3-persoonskamers*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer van/naar accommodatie en ter plaatse
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag voor een 1-persoons kamer bedraagt €99,- en toeslag 2-persoonskamer bedraagt €39,-