Portugal

Portugal Algarve

Vliegreis

Lekker weg in het naseizoen? In de septembermaand is het aangenaam vertoeven in het zuiden van Portugal. Als iedereen weer aan het werk is en de files op de Nederlandse snelwegen zich aaneenrijgen, wandelen wij over het strand en genieten van een gemiddelde temperatuur van 26 graden. De Algarve is een wandelparadijs bij uitstek. Cultuur snuiven doen we in de smalle straatjes van de authentieke Portugese dorpjes, tijdens een bezoek aan de oude binnenstad van Faro en bij een bezichtiging van de kerken in Tavira. Een reis voor zowel de actieveling als de cultuurliefhebber!

Photos
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
cdcfa f
BESCHRIJVING

Afwisselende wandelingen

De badplaatsen Albufeira, Tavira en Lagos trekken jaarlijks honderden Nederlandse toeristen die komen genieten van de lange stranden, maar wat veel mensen niet weten is dat er in deze streek veel meer te doen is. Zo kun je hier perfect wandelen, juist in deze tijd van het jaar. Er zijn prachtige moerassen, zoutpannen, kliffen, stranden, duinen en beschermde natuurgebieden rijk aan flora en fauna. We kunnen in de binnenlanden een gedeelte van de lange-afstandsroute Via Algarviana lopen. We passeren kurkeikbossen en amandel- en citrusboomgaarden. Een wandeling met vele hoogtepunten ligt bij Rocha de Pena. Uiteraard mogen een spectaculaire klifwandeling en een strandwandeling bij zonsondergang niet ontbreken. 

Portugese dorpen en steden

We verblijven in een ruime vakantiewoning waarin alle slaapkamers een eigen badkamer hebben. Na een enerverende dag rusten we uit bij het zwembad en zetten we de barbecue aan. Ondertussen zien we de zon achter de horizon verdwijnen. Natuurlijk staan er niet alleen maar wandelingen op de planning, maar bezoeken we ook hier en daar een Portugees dorpje, zoals het vissersdorp Ferragudo. Hier vind je kleine straatjes en restaurants waar de verse vis aan de kade wordt gegrild. Het 13.000 inwoners tellende stadje Tavira telt maar liefst 21 kerkgebouwen. We kunnen struinen over de vele markten en pakken hier en daar een terrasje. Ook een boottocht en middagje surfen behoren tot de mogelijkheden. Kortom, een afwisselende reis naar het authentieke Portugal!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

 • Overnachting in groepsaccommodatie*
 • Retourvliegticket
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s 
 • bad- en bedlinnen
 • Reisleiding 

Niet inbegrepen

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR garantie €5,-
 • 1-persoonskamer €197,- (optioneel)
 • CO2-compensatie vlucht €25,- (optioneel)
REISLEIDING

Henrike

Ik ben Henrike, 32 jaar en woon in de mooie regio Drechtsteden. In het dagelijks leven werk ik met mensen die verward gedrag vertonen. Samen met hen en andere hulpverleners probeer ik de juiste zorg te regelen. In mijn vrije tijd ben ik veel met muziek bezig en doe ik tienerwerk. Als ik op reis ben, ontdekt ik het liefst de mooiste plekjes en ontmoet ik de lokale bevolking. Bij thuiskomst zie ik telkens alweer uit naar een nieuwe reis! Graag neem ik je mee op reis en gaan we er met elkaar een mooie tijd van te maken.

Waarom Amarant? Of het nu een gewone dag is, of een vakantiedag: ik vind het belangrijk om elke dag samen met God te leven. En hoe mooi is het om juist in een nieuwe omgeving te zien wat God gemaakt heeft. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om reisleider te worden bij een christelijke reisorganisatie. En aangezien ik ook wel van het avontuurlijke type ben, past Amarant perfect 🙂