Portugal

Portugal Algarve

Vliegreis

Pak je de najaarszon nog even mee? In de oktobermaand is het goed vertoeven in het zuiden van Portugal. In Nederland valt de regen met bakken uit te lucht en wij wandelen heerlijk over het strand en genieten van een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Ben jij misschien een echte klifwandelaar? De Algarve is een wandelparadijs bij uitstek met prachtige moerassen, zoutpannen, kliffen, stranden, duinen en beschermde natuurgebieden rijk aan flora en fauna. Cultuur snuiven doen we in de smalle straatjes van de authentieke Portugese dorpjes, tijdens een bezoek aan de oude binnenstad van Faro en bij een bezichtiging van de kerken in Tavira. Een reis voor zowel de actieveling als de cultuurliefhebber!

Photos
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Algarve Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
ff f
ffccb f
cdcfa f
BESCHRIJVING

Afwisselende wandelingen

De badplaatsen Albufeira, Tavira en Lagos trekken jaarlijks honderden Nederlandse toeristen die komen genieten van de lange stranden, maar wat veel mensen niet weten is dat er in deze streek veel meer te doen is. Zo kun je hier perfect wandelen, juist in deze tijd van het jaar. We kunnen in de binnenlanden een gedeelte van de lange-afstandsroute Via Algarviana lopen. De ene etappe is pittiger dan de andere. Je passeert dorpjes waar het lijkt alsof de tijd even heeft stilgestaan. We ontdekken de kurkeikbossen en amandel- en citrusboomgaarden. Een wandeling met vele hoogtepunten ligt bij Rocha de Pena. Via een landweg loop je langs een indrukwekkende wand van kalksteen en op de hoogvlakte voeren de paadjes ons langs verschillende verrassende uitzichtpunten. Uiteraard mogen een spectaculaire klifwandeling en een strandwandeling bij zonsondergang niet ontbreken tijdens deze reis. Er is voor elk wat wils om op zijn of haar wandelniveau een ontdekkingstocht te maken!

Portugese dorpen en steden

We verblijven in een ruime vakantiewoning waarin alle slaapkamers een eigen badkamer hebben. Na een enerverende dag rusten we uit bij het zwembad en zetten we de barbecue aan. Ondertussen zien we de zon achter de horizon verdwijnen. Natuurlijk staan er niet alleen maar wandelingen op de planning, maar bezoeken we ook hier en daar een Portugees dorpje, zoals het vissersdorp Ferragudo. Hier vind je kleine straatjes en restaurants waar de verse vis aan de kade wordt gegrild. Het 13.000 inwoners tellende stadje Tavira telt maar liefst 21 kerkgebouwen. Vroeger waren dit er zelfs meer. We kunnen struinen over de vele markten en pakken hier en daar een terrasje. Ook een boottocht en middagje surfen behoren tot de mogelijkheden. Kortom, een afwisselende reis naar het authentieke Portugal!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

 • Overnachting in groepsaccommodatie
 • bad- en bedlinnen
 • Retourvliegticket
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s 
 • Reisleiding 

Niet inbegrepen

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • Boekingskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1-persoonskamer €173,- (optioneel)
 • CO2-compensatie vlucht €25,- (optioneel)
REISLEIDING

anja CH

Mijn naam is Anja. Ik ben een energieke vrouw die tot voor kort nog bij een fietsenbouwer werkte. Mijn gehele werkzame leven heb ik als een ‘spin in het web’ op kantoor gewerkt. Sinds anderhalf jaar doe ik het wat rustiger aan. Om de balans werk-vrije tijd op orde te hebben, heb ik altijd veel gesport .

Waarom reisleidster bij Amarant? Het christelijk geloof geeft een meerwaarde aan de vakantie. Het is mooi om met elkaar God te zoeken en te ervaren, ondanks dat we zó verschillend zijn.

Met elkaar zijn wij in Portugal om van een welverdiende vakantie te genieten. Mijn missie is geslaagd als we in een goede sfeer genieten van Portugal, de omgeving maar ook zeker van elkaar.

De idyllische Portugese dorpjes met zijn kleine straatjes, de zon die in de zee zakt en wij die dit live meemaken. Hier wil je toch bij zijn? We zien elkaar snel. Ik heb er zin in.