Portugal

Portugal Algarve

Natuur & Actief

Pak je de najaarszon nog even mee? In het zuiden van Portugal is het goed vertoeven in de oktobermaand. In Nederland valt de regen met bakken uit te lucht en wij wandelen heerlijk over het strand en genieten van een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Ben jij misschien een echte klifwandelaar? De Algarve is een wandelparadijs bij uitstek met prachtige moerassen, zoutpannen, kliffen, stranden, duinen en beschermde natuurgebieden rijk aan flora en fauna. Cultuur snuiven doen we in de smalle straatjes van de authentieke Portugese dorpjes, tijdens een bezoek aan de oude binnenstad van Faro en bij een bezichtiging van de kerken in Tavira. Een perfecte reis voor zowel de actieveling als de cultuurliefhebber!

Photos
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Portugal algarve Christelijke groepsreizen
Header Portugal algarve Christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Afwisselende wandelingen

De badplaatsen Albufeira, Tavira en Lagos trekken jaarlijks honderden Nederlandse toeristen die komen genieten van de lange stranden, maar wat veel mensen niet weten is dat er in deze streek veel meer te doen is. Zo kun je hier perfect wandelen, juist in deze tijd van het jaar..  We kunnen een gedeelte van de lange afstandsroute Via Algarviana lopen door de binnenlanden. De ene etappe is pittiger dan de andere. Je passeert dorpjes waar het lijkt alsof de tijd even heeft stilgestaan. We ontdekken de kurkeikbossen en amandel- en citrusboomgaarden. Een wandeling met vele hoogtepunten ligt bij Rocha de Pena. Via een landweg loop je langs een indrukwekkende wand van kalksteen en op de hoogvlakte voeren de paadjes ons langs verschillende verrassende uitzichtpunten. Uiteraard mogen een spectaculaire klifwandeling en een strandwandeling bij zonsondergang niet ontbreken tijdens deze reis. Er is voor elk wat wils om op zijn of haar wandelniveau een ontdekkingstocht te maken!

Portugese dorpen en steden

We verblijven in een ruime vakantiewoning waarin alle slaapkamers een eigen badkamer hebben. Na een enerverende dag rusten we uit bij het zwembad en zetten we de barbecue aan. Ondertussen zien we de zon achter de horizon verdwijnen. Natuurlijk staan er niet alleen maar wandelingen op de planning, maar bezoeken we ook hier en daar een Portugees dorpje, zoals het vissersdorp Ferragudo. Hier vind je kleine straatjes en restaurants waar de verse vis aan de kade wordt gegrild. Het 13.000 inwoners tellende stadje Tavira telt maar liefst 21 kerkgebouwen. Vroeger waren dit er zelfs meer. We kunnen struinen over de vele markten en pakken hier en daar een terrasje. Ook een boottocht en middagje surfen behoren tot de mogelijkheden. Kortom, een afwisselende reis naar het authentieke Portugal!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Retourvliegticket
  • Vervoer per huurauto’s/minibusje ter plaatse
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €149,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We vliegen naar Faro waarvandaan we per huurauto’s verder reizen naar de accommodatie.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Portugal is Portugees.

Valuta

In Portugal betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Portugal is het 1 uur eerder dan in Nederland.