Portugal

Wandelreis Madeira

Vliegreis

Op ‘bloemeneiland’ Madeira zie je ’s ochtends de zon boven de oceaan opkomen. De start van een nieuwe dag! Een groot deel van dit Portugese eiland is beschermd natuurgebied. We bezoeken op deze wandelreis niet alleen de authentieke dorpjes en steden, maar trekken juist ook de binnenlanden in. Al wandelend genieten we van talloze bloemen, vrolijk gekleurde kanaries, oerbossen en steile kliffen. ’s Avonds neem je nog een duik in de golven en geniet je met je medereizigers van een glas lokale wijn. Een niet te versmaden afsluiter van een heerlijke dag!

Photos
Madeira
Madeira
Madeira
Portugal madeira christelijke vakanties 20
Portugal madeira christelijke vakanties 14
Portugal madeira christelijke vakanties 18
Portugal madeira christelijke vakanties 13
Portugal madeira christelijke vakanties 21
Portugal madeira christelijke vakanties
Portugal madeira christelijke vakanties 4
Portugal madeira christelijke vakanties 20
Portugal madeira christelijke vakanties 16
Portugal madeira christelijke vakanties 12
Portugal madeira christelijke vakanties 9
Portugal madeira christelijke vakanties 22
Portugal madeira christelijke vakanties 6
BESCHRIJVING

Eiland van de eeuwige lente 

Madeira is een zeer geliefde vakantiebestemming. Daarvan getuigen de vele koosnamen die Madeira van haar fans heeft gekregen. ‘Eiland van de eeuwige lente’ bijvoorbeeld, vanwege het aangename klimaat en de temperatuur die vrijwel altijd tussen 16 en 26 graden ligt. Dankzij haar bossen en bergen is Madeira bovenal een echt wandeleiland en daarom zullen we er deze reis regelmatig te voet op uit trekken. Veel wandelpaden lopen langs de levadas, smalle irrigatiekanalen die eeuwen geleden zijn aangelegd om het water van het vochtige noorden naar het droge zuiden te leiden. De paden voeren ons door bergen en laurierbossen, over smalle paadjes, langs kliffen en watervallen, door authentieke dorpjes en uitbundige natuur. Vanaf de Pico Ruivo, de hoogste berg van het eiland, heb je een schitterend uitzicht!

Espetada

We verblijven in het rustige dorp Prazeres in een groot huis dat onderverdeeld is in meerdere appartementen. Elk appartement heeft zijn eigen keuken, badkamer, airco en een terras met uitzicht op het gezamenlijke zwembad. Bij het zwembad staan heerlijke ligstoelen om de voeten even rust te gunnen. We gaan natuurlijk niet alleen wandelen, maar bezoeken ook de gezellige stadjes van het eiland. Op één van de vele terrasjes proeven we de beroemde Espetada, een heerlijk gekruide vleesspies. Genoeg gedaan voor vandaag? Dan verzamelen we rondom  onze grote barbecue met fornuis voor een lekkere maaltijd. Een fijne plek om ’s avonds nog wat na te praten, terwijl de zon achter de horizon verdwijnt.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

 • Overnachting in groepsaccommodatie*
 • Retourvlucht
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • Reisleiding
 • Bad- en bedlinnen

Niet inbegrepen

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €28,-
 • 1-persoonskamer €179,- (optioneel)
REISLEIDING

Deze reis wordt geleid door Lionique Engel.