Duitsland

Rennsteig

Trektocht

Bewust genieten van elke stap door een schitterend landschap. Dat kan op deze ‘alternatieve huttentrektocht’ op het beroemdste lange-afstandspad van Duitsland. Met onze bagage op de rug trekken we in zeven etappes over de kam van het Thüringer Wald, dat in deze tijd van het jaar al mooi gaat verkleuren. Via heuvels en dalen, kloven en kammen trekken we steeds verder. Langs de route overnachten we in kleinschalige accommodaties en hotels. Van een aantal dingen ben je constant verzekerd: een fantastisch uitzicht, indrukwekkende natuur en de stilte van het herfstbos.

 

Photos
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
Rennsteig Duitsland Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Eeuwenoude route

Tussen de kronkelende bergpaden, kabbelende bosbeken en schilderachtige dorpjes van Thüringen vind je de legendarische Rennsteig; een populaire wandelroute die al eeuwen oud is. Al in de 14e eeuw werd het pad vermeld in oude geschriften. Handelaren reisden met paard en wagen over de rug van het gebergte ‘Rynnestig’ om zo de vele heuvels en dalen in het omringende gebied te vermijden. Nu is datzelfde pad een walhalla voor wandelaars. Wij lopen de route in tegengestelde richting en trakteren onszelf aan het einde op een bezoek aan de mooie stad Eisenach.

Geen dag hetzelfde

In 2008 werd de Rennsteig door het Deutsche Wanderverband gecertificeerd als kwaliteitswandelpad. Dit keurmerk garandeert een interessante en afwisselende wandelvakantie over goede wandelpaden. De tocht voert door groene bossen, die verbonden zijn met sagen en legenden. Maar ook op fysiek vlak biedt deze reis voldoende uitdaging voor de avontuurlijke wandelaar. De drie kilometer lange Drakenkloof bijvoorbeeld is een belevenis op zich. Deze meet op het smalste punt slechts 68cm breed en kent een aantal kleine watervallen. Geen dag op deze bucketlistroute is hetzelfde. Gemiddeld wandelen we 26 kilometer per dag. Na iedere wandeldag zoek je voldaan je bed op in steeds weer een ander knus verblijf. Omgeven door de gezonde boslucht zul je slapen als een roos, om de volgende dag weer met hernieuwde energie de rugzak om te doen. Klaar voor alweer een enerverende etappe op dit heerlijke wandelpad in de najaarszon!

 

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachtingen in 1- of 2-persoonskamers (incl. ontbijt)*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Excursies en entreegelden
  • Vervoer naar/van start- en eindpunt €125,-
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €189,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen bijna elke dag lekker uit eten gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee verdere algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 20 tot 30,- kwijt bent aan maaltijden. Ontbijt is inbegrepen bij de overnachtingen.

Vervoer

Als je met de groep meereist, reizen we in een dag naar het startpunt. Dit kan per trein of minibusjes/auto’s gaan.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

DAGPROGRAMMA

Dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen

Dinsdag 27 juli

Heenreis naar Blankenstein zur Saale

Woensdag 28 juli

Eerste etappe van Blankenstein naar Brennersgrün: 21 kilometer en 658 hoogtemeters

Vanuit ons hotel steken we de rivier de Saale over, wensen elkaar een ‘Gut Runst’ en beginnen aan de klim de heuvels van het Thüringer Schiefergebirge in. Afwisselend bos en velden; regelmatig mooie uitzichten. Diverse dorpjes met veel leisteen daken en muren.

Donderdag 29 juli

Tweede etappe van Brennersgrün naar Neuhaus: 29 kilometer en 533 hoogtemeters

Vandaag gaat de route ook deels door Beieren (naast Thüringen), dus we zien ook resten en gedenktekens van de voormalige Duits-Duitse grens (DDR-BRD). En een leisteengroeve en een natuurinformatiecentrum over het Thüringer Schiefergebirge (leisteengebergte). Eventueel kunnen we onderweg rodelen of het glasmuseum bezoeken.

Vrijdag 30 juli

Derde etappe van Neuhaus naar Neustadt: 28 kilometer en 633 hoogtemeters

Overgang van het Schiefergebirge naar het Thüringer Wald. Bij het gehucht Friedrichshöhe wandelen we door diep, dicht, donker en stil bos. Hier kom je echt helemaal tot rust! Even later wandelen we over eeuwenoude uitgesleten holle wegen. Eventueel maken we vandaag een korte zijsprong naar de bron van de rivier de Werra en bezoeken we het Rennsteigmuseum in Neustadt.

Zaterdag 31 juli

Vierde etappe van Neustadt naar Oberhof: 27 kilometer en 718 hoogtemeters

Vandaag komen we o.a. langs het hoogste punt van de Rennsteig, de Schneekopf op 973 meter en eindigen in het (winter)sportdorp Oberhof.

Zondag 1 augustus: rustdag in Oberhof

We nemen even rust, bezoeken een kerkdienst en wellicht de botanische Rennsteig Garten in Oberhof.

Maandag 2 augustus

Vijfde etappe van Oberhof naar Ebertswiese: 29 kilometer en 750 hoogtemeters

Bij het verlaten van Oberhof, komen we langs de Grenzadler, een eeuwenoude grenssteen. Vandaag eindigen we in de omgeving van Ebertswiese, een van de mooiste bergweides met diverse bergmeren.

Dinsdag 3 augustus

Zesde etappe van Ebertswiese naar Ruhla: 25 kilometer en 720 hoogtemeters

Vandaag weer een aantal pittige klimmen bergop en bergaf (o.a. de Grosser Inselssberg, 912m). Een grote kans dat we beloond worden met fantastische uitzichten!

Woensdag 4 augustus

Zevende etappe van Ruhla naar Eisenach: 19 kilometer en 493 hoogtemeters

Nog slechts een klein deel over de Rennsteig en dan nemen we de afslag richting Eisenach door de spectaculaire kloof van de Drachenslucht. In de middag is dan de finale in zicht: Luther’s Wartburg bij Eisenach!

Donderdag 5 augustus

Vrije dag voor Eisenach en omgeving, met mogelijkheden om de Wartburg, het Lutherhaus en het Bachhaus te bezoeken.

Vrijdag 6 augustus

Terugreis naar Nederland