USA

Roadtrip USA

Rondreis

Ga mee op avontuur in het Wilde Westen! Ontdek de veelzijdige natuur en boeiende cultuur van het westen van de USA. Tijdens deze reis van Denver tot San Francisco trekken we langs de vruchtbare bergen van Colorado, beklimmen we de indrukwekkende rode rotsen van de Grand Canyon, bezoeken we bruisende steden en reizen we langs de schitterende kust van de Grote Oceaan. Tijdens de reis maken we kennis met de lokale bevolking en hun cultuur. 

 

Photos
Amarant Reizen christelijke groepsreizen 3
IMG
IMAG
IMG
IMG
Amarant Reizen USA 4 2
Amarant Reizen USA 3
IMG
BESCHRIJVING

Indrukwekkende canyons
Wie de westelijke staten van Noord-Amerika doorkruist, komt alle soorten landschappen tegen. Groene bergen met sneeuwtoppen in Colorado, rode rotswoestijnen in Utah, indrukwekkende canyons in Arizona en prachtige stranden aan de westkust van Californië. Daartussen vind je miljoenensteden, onherbergzame gebieden, mannen met cowboyhoeden, oude mijnstadjes en Spaanse missieposten. Naast de toeristische bezienswaardigheden zullen we op verschillende punten langs de route tijd maken voor ontmoetingen met de Amerikaanse bevolking. We doen op zondag een lokale kerk aan en maken kennis met een project voor daklozen.

Land van extremen
Deze afwisselende reis laat alle facetten van het westen van de USA zien, van enorme steden met hoge wolkenkrabbers tot de meest afgelegen plekken in de natuur. We zullen vaak kamperen op campings in of nabij natuurgebieden, en wisselen dat af met comfortabele hotels. Tijdens de reis is er alle gelegenheid om meer te ontdekken over de historie van het land. Ook is er tijd voor gesprek over de Amerikaanse cultuur en de normen en waarden die het land hoog wil houden. Het wordt een indrukwekkende reis die je nog lang bij zal blijven. 

Onze route
We starten onze roadtrip in Denver, de stad die ooit gesticht is door goudzoekers. We laten Denver al snel achter ons en verruilen een comfortabel hotel voor een avontuurlijke tent in het Arches National Park. Dit park heeft een uniek landschap van natuurlijke rotsbruggen in allerlei kleurtinten. Het schitterende park is nog maar een voorproefje van de indrukwekkende Grand Canyon. Roestbruine rotsen tot aan de horizon, die doormidden gespleten worden door een kolkende rivier; de Grand Canyon is een wereldberoemd natuurverschijnsel dat je gezien moet hebben. Wie durft, kan een stukje afdalen in de kloof.  Via Las Vegas en Los Angeles trekken we een paar dagen uit voor de beroemde Highway 1, een schitterende kustroute langs de Grote Oceaan, tot aan de stad San Francisco. De reis wordt afgewisseld met wandelingen langs de kust en kamperen op prachtige plekjes. Vanuit San Francisco vliegen we terug naar Nederland.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Retourvlucht
 • Huur mini-vans ter plaatse
 • CO2-compensatie mini-vans
 • 11 x overnachting in 2-persoonstenten
 • 6 hotelovernachtingen
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • ESTA reistoestemming (ca. €25,-)
 • CO2-compensatie vlucht €75,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

Deze reis wordt geleid door Ben Gorter. Hij heeft zelf in het westen van de USA gewoond. Hij stelde voor Amarant Reizen deze prachtige roadtrip samen en neemt je graag mee naar de mooiste plekjes.

dagprogramma

Het dagprogramma ziet er globaal als volgt uit:

Let op: dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vrijdag 1 september
Vanaf Schiphol vliegen we naar Denver (Colorado).

Zaterdag 2 september
Colorado river
Na het ontbijt stappen we in de auto. We rijden naar het westen over de highway 70 door de White River National Forest richting Grand Junction, een vriendelijk stadje op de grens van Utah. De route loopt deels parallel aan de Colorado rivier. We zetten onze tenten op aan de oever van de rivier.

Zondag 3 september
Moab

Deze ochtend bezoeken we een kerkdienst. Na de dienst drinken we een bakje koffie/thee en is er gelegenheid kennis te maken met locals. Dan vertrekken we richting Moab. Hier zetten we onze tenten op en genieten we ’s avonds bij het kampvuur van een heerlijk zelf gekookte maaltijd.

Maandag 4 september
Raften en hiking
Vandaag blijven we in Moab Valley. Er staan twee activiteiten gepland: raften op de Colorado River en hiking in Arches National Park. ’s avonds rusten we uit voor onze tent.

Dinsdag 5 september
Grand Canyon
We staan vroeg op want vandaag gaan we een flink stuk rijden door prachtige landschappen; een tocht die je bijblijft. We rijden door Monument Valley (van de Marlboro reclame), genieten onderweg van een lunch in het adembenemende landschap en passeren heel wat gehuchtjes. Aan het eind van de middag komen we aan bij de Grand Canyon. We zetten de tent op om daarna een terrasje op te zoeken voor een drankje met uitzicht op de Grand Canyon.

Woensdag 6 september
Grand Canyon
Vandaag gaan we maximaal genieten van het bijzondere landschap om ons heen. Er is een mogelijkheid om een canyon hike te maken. Er is een groot aanbod van wandelingen in de buurt. We bekijken samen welke wandeling we kiezen. ’s Middags nemen we de tijd om te relaxen. ’s Avonds gaan we uit eten.

Donderdag 7 september
Zion National Park

Back on the road! We tijden naar Zion National Park, van Arizona terug naar Utah. Voor de lunch bouwen we ons tentenkamp op en gaan daarna de Canyon van Zion in. We wandelen door de nauwe en hoog uitgesleten kloof. Terug bij onze tenten maken we een maaltijd en genieten we bij het kampvuur van goede gesprekken.

Vrijdag 8 september
Las Vegas
Na het ontbijt springen we weer in de auto. We verlaten de National Parcs en zoeken de steden op. We gaan naar Las Vegas (Nevada) en waar we lunchen in de buurt van ons comfortabele hotel. In de middag staat een uitstapje naar de Hoover dam op het programma. De dam heeft een hoogte van 221 meter een op-een-na hoogste dam van de USA. Aan het eind van de dag halen we pizza, en nemen een frisse duik in het zwembad.

Zaterdag 9 september
Los Angeles
We verruilen de ene metropool voor de anderen. We vertrekken na het ontbijt naar Los Angeles. Als we hier begin middags aankomen is er vrije tijd die je zelf kan invullen met een culturele of toeristische activiteit.

Zondag 10 september
Strand
We houden vandaag dienst in de Saddleback chuch, een evangelical megakerk, opgericht door Rick Warren. Na de dienst rijden we over highways en langs de California beachline naar de camping. We zetten onze tent op aan het strand. Hier kunnen we dolfijnen spotten, een wandeling maken over het strand en ’s avonds barbecueën aan zee.

Maandag 11 september
Pismo Beach
Vandaag volgen we een deel van de El Camino Real, een lage route die 21 Spaanse missieposten met elkaar verbindt. We bezoeken een aantal missieposten tijdens onze rit naar Pismo Beach. Bij aankomst zetten we onze weer tenten op bij het strand.

Dinsdag 12 september
Krik Creek
We vervolgen onze route langs de kust en stoppen onder andere bij Piedras Blancas, een zeeolifanten kolonie. Ook komen we onderweg langs Hearst Castle. De tenten zetten we op bij Krik Creek, met uitzicht op de Grote Oceaan. Hier in de buurt kunnen we een prachtige hike maken in Los Padros National Forest.

Woensdag 13 september
Krik Creek
Vandaag blijven we op dezelfde plek. We kunnen een mooie wandeling maken langs de kustlijn van de enorme oceaan.

Donderdag 14 september
San Francisco
We verlaten de kust van de Grote Oceaan en rijden naar San Francisco.

Vrijdag 15 september
San Francisco
We huren vandaag fietsen en trekken over de beroemde Gold Gate brug naar het pittoreske dorpje Sausolito. Hier genieten we van een lunch om daarna weer op onze fiets te stappen en met de ferry terug naar San Francisco te keren. ’s Avonds bezoeken we een baseball-wedstrijd tussen de San Francisco Giants en de Colorado Rockies. Tijdens de wedstrijd eten we, dat hoort erbij in Amerika.

Zaterdag 16 september
San Francisco
Vrije dag.

Zondag 17 september
Rustdag
We bezoeken vandaag een kerkdienst en doen het de rest van de dag lekker rustig aan. In de loop van de middag bezoeken we een project dat zich inzet voor de vele daklozen in deze stad

Maandag 18 september
Terugreis
We vertrekken naar de luchthaven in San Francisco en vliegen van hier terug naar Nederland.

Dinsdag 19 september
Aankomst op Schiphol.