Verenigde Staten

USA Roadtrip

Vliegreis

Boek vóór 1 juli!

Ga mee op avontuur in het Wilde Westen! Ontdek de veelzijdige natuur en boeiende cultuur van het westen van de USA. Tijdens deze reis van Denver tot San Francisco trekken we langs de vruchtbare bergen van Colorado, beklimmen we de indrukwekkende rode rotsen van de Grand Canyon, bezoeken we bruisende steden en reizen we langs de schitterende kust van de Grote Oceaan. Tijdens de reis maken we kennis met de lokale bevolking en hun cultuur.  

 

 

Photos
IMG
IMG
Amarant Reizen christelijke groepsreizen 9
USA Roadtrip Amarant Reizen 24
Amarant Reizen christelijke groepsreizen 3
USA Roadtrip Amarant Reizen 25
USA Roadtrip Amarant Reizen 21
BESCHRIJVING

Indrukwekkende canyons
Wie de westelijke staten van Noord-Amerika doorkruist, komt alle soorten landschappen tegen. Groene bergen met sneeuwtoppen in Colorado, rode rotswoestijnen in Utah, indrukwekkende canyons in Arizona en prachtige stranden aan de westkust van Californië. Daartussen vind je miljoenensteden, onherbergzame gebieden, mannen met cowboyhoeden, oude mijnstadjes en Spaanse missieposten. Naast de toeristische bezienswaardigheden zullen we op verschillende punten langs de route tijd maken voor ontmoetingen met de Amerikaanse bevolking. We doen op zondag een lokale kerk aan en maken kennis met een project voor daklozen.

Land van extremen
Deze afwisselende reis laat alle facetten van het westen van de USA zien, van enorme steden met hoge wolkenkrabbers tot de meest afgelegen plekken in de natuur. We zullen vaak kamperen op campings in of nabij natuurgebieden, en wisselen dat af met comfortabele hotels. Tijdens de reis is er alle gelegenheid om meer te ontdekken over de historie van het land. Ook is er tijd voor gesprek over de Amerikaanse cultuur en de normen en waarden die het land hoog wil houden. Het wordt een indrukwekkende reis die je nog lang bij zal blijven.

Onze route
We starten onze roadtrip in Denver, de stad die ooit gesticht is door goudzoekers. We laten Denver al snel achter ons en verruilen een comfortabel hotel voor een avontuurlijke tent in het Arches National Park. Dit park heeft een uniek landschap van natuurlijke rotsbruggen in allerlei kleurtinten. Het schitterende park is nog maar een voorproefje van de indrukwekkende Grand Canyon. Roestbruine rotsen tot aan de horizon, die doormidden gespleten worden door een kolkende rivier; de Grand Canyon is een wereldberoemd natuurverschijnsel dat je gezien moet hebben. Wie durft, kan een stukje afdalen in de kloof.  Via Las Vegas en Los Angeles trekken we een paar dagen uit voor de beroemde Highway 1, een schitterende kustroute langs de Grote Oceaan, tot aan de stad San Francisco. De reis wordt afgewisseld met wandelingen langs de kust en kamperen op prachtige plekjes. Vanuit San Francisco vliegen we terug naar Nederland.

Maximum aantal deelnemers: 9

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachtingen in een tweepersoonstent 
 • 6 overnachtingen in een hotel
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket 
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • visum
 • CO2-compensatie vluchten €80,- (optioneel)
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-
Dagprogramma

Let op: dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 – vrijdag
Vanaf Schiphol vliegen we naar Denver (Colorado).

Dag 2 – zaterdag
Colorado river
Na het ontbijt stappen we in de auto. We rijden naar het westen over de highway 70 door de White River National Forest richting Grand Junction, een vriendelijk stadje op de grens van Utah. De route loopt deels parallel aan de Colorado rivier. We zetten onze tenten op aan de oever van de rivier.

Dag 3 – zondag 
Moab

Deze ochtend bezoeken we een kerkdienst. Na de dienst drinken we een bakje koffie/thee en is er gelegenheid kennis te maken met locals. Dan vertrekken we richting Moab. Hier zetten we onze tenten op en genieten we ’s avonds bij het kampvuur van een zelf gekookte maaltijd.

Dag 4 – maandag
Raften en hiking
Vandaag blijven we in Moab Valley. Er staan twee activiteiten gepland: raften op de Colorado River en hiking in Arches National Park. ’s Avonds rusten we uit voor onze tent.

Dag 5 – dinsdag
Grand Canyon
We staan vroeg op want vandaag gaan we een flink stuk rijden door prachtige landschappen; een tocht die je bijblijft. We rijden door Monument Valley (van de Marlboro reclame), genieten onderweg van een lunch in het adembenemende landschap en passeren heel wat gehuchtjes. Aan het eind van de middag komen we aan bij de Grand Canyon. We zetten de tent op om daarna een terrasje op te zoeken voor een drankje met uitzicht op de Grand Canyon.

Dag 6 – woensdag
Grand Canyon
Vandaag gaan we maximaal genieten van het bijzondere landschap om ons heen. Er is een mogelijkheid om een canyon hike te maken. Er is een groot aanbod van wandelingen in de buurt. We bekijken samen welke wandeling we kiezen. ’s Middags nemen we de tijd om te relaxen. ’s Avonds gaan we uit eten in de historische grand canyon Lodge .

Dag 7 – donderdag
Zion National Park

Back on the road! We rijden naar Zion National Park, van Arizona terug naar Utah. Voor de lunch bouwen we ons tentenkamp op en gaan daarna de Canyon van Zion in. We wandelen door de nauwe en hoog uitgesleten kloof. Terug bij onze tenten maken we een maaltijd en genieten we bij het kampvuur van goede gesprekken.

Dag 8 – vrijdag
Las Vegas
Na het ontbijt springen we weer in de auto. We verlaten de National Parcs en zoeken de steden op. We gaan naar Las Vegas (Nevada) en waar we lunchen in de buurt van ons comfortabele hotel. In de middag staat een uitstapje naar de Hoover dam op het programma. De dam heeft een hoogte van 221 meter een op-een-na hoogste dam van de USA. Aan het eind van de dag halen we pizza, en nemen een frisse duik in het zwembad.

Dag 9 – zaterdag
Los Angeles
We verruilen de ene metropool voor de andere en vertrekken na het ontbijt naar Los Angeles. Als we hier begin middags aankomen is er vrije tijd die je zelf kan invullen met een culturele of toeristische activiteit.

Dag 10 – zondag
Saddle back church, LA coastline
We bezoeken vandaag de kerkdienst in Saddleback chuch, een evangelical megakerk, opgericht door Rick Warren. Na de dienst rijden we over brede highways en vervolgens langs de California beachline naar de camping. We zetten onze tent op aan het strand.

Dag 11 – maandag 
Stranddag aan Pacific
We blijven een dagje op het strand. Even uitblazen van een drukke week. Hier kunnen we dolfijnen spotten, lekker zonnen, zwemmen, surfen en een wandeling maken over het strand. ‘s Avonds barbecueën aan zee.

Dag 12 – dinsdag
Highway 1
Vandaag volgen we een deel van de El Camino Real, een lange route die 21 Spaanse missieposten met elkaar verbindt. We bezoeken een aantal missieposten en stoppen onder andere bij Piedras Blancas, een zeeolifanten kolonie. Onze tenten zetten we op bij Plaskett Creek, een camping met uitzicht op de Grote Oceaan. Hier in de buurt kunnen we een prachtige hike maken in Los Padros National Forest.

Dag 13 – woensdag 
Santa Cruz
We rijden verder in noordelijke richting over de beroemde Highway 1. Ons doel vandaag is Santa Cruz. Ooit  een oude missiepost, nu een gezellige universiteitsstad met mooie stranden en een “laid back’’ hippie/surf cultuur. Onderweg bezoeken we het Monterey Bay Aquarium waar je kennis maakt met één van de meest diverse maritieme ecosystemen op aarde. Op de camping hebben we een prachtig uitzicht op diezelfde Monterey Bay

Dag 14 – donderdag
San Francisco
We verlaten de kust van de Grote Oceaan en rijden naar San Fransisco.

Dag 15 – vrijdag
San Francisco
We huren vandaag fietsen en rijden over de beroemde Gold Gate brug naar het pittoreske dorpje Sausolito. Hier genieten we van een lunch om daarna weer op onze fiets te stappen en met de ferry terug naar San Fransisco te keren. ’s Avonds bezoeken we een baseball-wedstrijd van de San Francisco Giants. Tijdens de wedstrijd eten we, dat hoort erbij in Amerika.

Dag 16 – zaterdag
San Fransisco
Vrije dag.

Dag 17 – zondag
Rustdag
We bezoeken vandaag een kerkdienst en doen het de rest van de dag lekker rustig aan. In de loop van de middag bezoeken we een project dat zich inzet voor de vele daklozen in deze stad

Dag 18 – maandag
Terugreis
We vertrekken naar de luchthaven in San Francisco en vliegen van hier terug naar Nederland.

Dag 19 – dinsdag
Aankomst op Schiphol.

REISLEIDER

Hi! Mijn naam is Ben, reisleider van deze roadtrip. Ik heb in verschillende landen gewoond, waaronder Amerika in de buurt van San Francisco. Met mijn gezin heb ik daar een supermooie tijd gehad en veel gereisd in Zuidwest-Amerika. De meest bijzondere plekken die ik in die jaren heb bezocht doen we aan op deze roadtrip. Het wordt een actieve, avontuurlijke reis met een boeiende inkijk in de Amerikaanse cultuur. Met de presidentsverkiezingen in het verschiet extra interessant.

Over mijzelf: ik ben 59, getrouwd, vriendelijk, behulpzaam, energiek en hou van paprika chips. Eén van mijn passies is om te delen en mensen (verder) te helpen. Een andere is reizen. Dat komt allemaal samen in deze roadtrip.

Ik heb eerder voor Amarant ski-reizen georganiseerd. Op de foto zie je mij tijdens de baseball wedstrijd op de roadtrip in 2023. See you!