Albanië

Rondreis Albanië SINGLE

Natuur & Cultuur

Een schitterende kustlijn, mooie bergstadjes en een ruig binnenland. Reis met ons door Albanië, ‘de laatste onontdekte parel van Europa’, waar de mensen supervriendelijk zijn en er álles aan doen om het je naar de zin te maken. De beelden van Wie is de Mol afgelopen jaar hebben veel Nederlanders overtuigd van de veelzijdigheid en schoonheid van Albanië. Tijdens deze rondreis maak je letterlijk en figuurlijk kennis met verschillende kanten van dit land in de Balkan.

Photos
AM Albanie christelijke reizen
AM Albanie christelijke reizen
AM Albanie christelijke reizen
olives gcefebf
castle gcf
berat
albania
albania
BESCHRIJVING

Stad van duizend ramen

We beginnen onze reis in Berat, gelegen in het binnenland. Als het een niet al te droge zomer is geweest, kunnen we gaan raften over de rivier die door de Osum Canyon stroomt. De spectaculaire 26 kilometer lange kloof met veelkleurige rotsformaties, ondergrondse gangen en onontdekte grotten is sowieso een bezienswaardigheid. Op sommige punten is de kloof wel 450 meter diep. Op de heuvel van Berat, waar eeuwenlang verschillende culturen en godsdiensten naast elkaar leefden, verrees een citadel waar Bulgaren, Byzantijnen, Grieken, Albanese clans en Ottomanen om streden. De ‘stad van duizend ramen’ ziet er ’s avonds heel sfeervol uit. Een mooie plaats voor een wijnproeverij als afscheid van deze stad! 

Plaatselijke gemeente

We trekken verder naar het zuiden, naar de smalle straatjes van het kleurrijke Gjirokastër. Een stad vol cultuur en folklore. Voor de Mol-kijkers bekend van de opdracht met de vrolijke vloerkleden. De Bazaar in deze stad is een lust voor het oog en voor alle zintuigen. Bezoek het kasteel en diverse musea over oude ambachten. Een fijne afsluiting van deze bijzondere rondreis is Shkodër. Dit is een knusse plaats, die naast Albanese ook Europese invloeden heeft en zelfs Italiaans aandoet. We kunnen op zondag een plaatselijke gemeente bezoeken en genieten nog een paar dagen van het weer en het meer van Shkodër. 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Retourvlucht
 • Overnachting in verschillende hotels en pensions in twee- of driepersoonskamers
 • bad- en bedlinnen
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s 
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €20,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

Corien

Ik ben Corien en woon in Rhenen. Ik ben al een aantal jaar met veel plezier reisleider voor Amarant. In het dagelijks leven werk ik als sociotherapeut en daarnaast studeer ik. Ik hou van reizen, zeilen en spelletjes!

Het maken van een programma doe ik graag samen met de deelnemers. Daarom ben ik benieuwd naar jouw wensen. Wat zou jij graag willen en hoe kan ik bijdragen om er voor jou een fantastische reis van te maken? Samen hoop ik een mooie tijd te gaan beleven. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten.