Turkije

Rondreis Het andere Turkije

Rondreis

Wie aan Turkije denkt, ziet al gauw grote all-inclusive resorts voor zich. Maar tijdens onze rondreis door dit land op de grens van Europa en Azië, genieten we niet alleen van zon en zee. We gaan vooral op zoek naar ‘het andere Turkije’: de indrukwekkende geschiedenis, natuurwonderen en Bijbelse plaatsen. Na afloop van deze reis zul je Turkije met andere ogenbekijken. Laat je meenemen langs Griekse en Romeinse archeologische sites, de grotwoningen van Cappadocië, het ruige Aladağlargebergte en Paulus’ geboorteplaats Tarsus.

Photos
Amarant Reizen Turkije 1
Amarant Reizen Turkije 3
Amarant Reizen Turkije 2
BESCHRIJVING

We beginnen onze rondreis in Antalya, een mooie oude havenstad. Op de bazar dompelen we ons onder in alle geuren, kleuren en geluiden van het Turkse leven. Via de mediterrane kust trekken we vervolgens met een grote cirkel tegen de klok in richting het afwisselende bergland. We komen daarbijdoor het nagenoeg ongerepte Aladağlargebergte. Het kleurt er zwart van de dennen en roodachtig als de ondergaande zon op het gesteente schijnt. Een unieke ervaring is ook ons bezoek aan Cappadocië, met haar bergpieken in de vorm van puntmutsen, bekend van vele screensavers en posters. In het echt is het zeker zo mooi. We bezoekende ondergrondse woningen en schuilkerkjes. In de eerste eeuwen verscholen christenen zich hier en nu zullen wij er wandelen en overnachten. En wie weet maken we wel een ballonvaart over dit fascinerende landschap!
Vanuit Cappadocië maken we een flinke zwieperd naar het westen, waar we de stad Konya, het oude Iconium uit Handelingen, bezoeken. De stad is een bedevaartsoord voor moslims en herbergt diverse musea, moskeeën en oude religieuze tradities. We rijden een stuk langs de oude zijderoute en zien de zogenaamde karavanserays, oude pleisterplaatsen voor kamelenkaravanen.

Onze laatste stop is Egidir, een typisch Turkse kleine stad met koffiehuizen en een oude hamam. Op de levendige markt scoren we nog snel wat souvenirtjes voor we richting het vliegveld gaan. Na een intrigerende reis beseffen we hoe immens groot Turkije is. We hebben op zoveel verschillende plaatsen geslapen, behoorlijke afstanden overbrugd en toch slechts een deel van het land gezien. Het kleurrijke volk, de azuurblauwe zee, de roze tufsteenbergen en de schitterende gebouwen… het staat
voor altijd op ons netvlies. Een bezoek aan ‘het andere Turkije’ is een unieke belevenis.

Wil je nog wat langer blijven, kies dan voor een vierdaagse verlenging in Istanbul, de verrassende kosmopolitische wereldstad met o.a. de Hagia Sophia, de blauwe moskee, talloze bazaars en de chicste
restaurants.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachtingen in hotels of pensions op meerpersoonskamers
 • bad- en bedlinnen
 • retourvlucht
 • huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht 25,- (optioneel)
 • 4 dagen verlenging in Istanbul, bestaande uit een extra vlucht en overnachtingen (optioneel)
 • reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

Deze reis wordt geleid door Rikko Bulten of Solke Mensinga.