Noord-Macedonie

Rondreis Noord-Macedonië

Vliegreis

Onbekend maakt onbemind, luidt het spreekwoord. Maar dat gaat niet op voor Noord-Macedonië. Van deze nog niet door toeristen overspoelde vakantiebestemming moét je wel houden! Het land hoort bij de Balkan en ligt ingeklemd tussen Griekenland, Bulgarije, Kosovo en Albanië. In huurauto’s verkennen we het land en ontdekken we hoe veelzijdig het is. Deze rondreis is een aangename combinatie van wandel- of mountainbiketochten in de bergen van Mavrovo National Park, historie snuiven en culinair genieten in Skopje en relaxen en watersporten bij het meer van Ohrid. Het is geen doorsneevakantie, en daarom juist zo leuk.

Photos
sveti jovan kaneo
ochrid
Noord Macedonië Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Ons eerste onderkomen ligt in Mavrovo, vlakbij nationaal park Mavrovo. Hier verblijven we 4 nachten, dus alle tijd om de bijzondere flora en fauna te ontdekken. Hier leven wolven, bruine beren en de zeldzame Balkan lynx. Als we die spotten hebben we erg veel geluk. Noord-Macedonië is ook een land met een rijke traditie. Het overgrote deel van de bevolking behoort tot de orthodoxe christelijke kerk. Dit zie je terug als we onderweg zijn van de ene naar de andere accommodatie. Overal zie je koepelvormige kapelletjes tegen de rotsen gebouwd. De gouden glans en de sprankelende kleuren spatten van de fresco’s af. 

De hoofdstad kunnen we natuurlijk niet overslaan, hier blijven we 3 nachten. Skopje is een gezellige en betaalbare stad met een wirwar van smalle steegjes en een grote bazaar. Het is hier volop genieten van de mix van culturen die Noord-Macedonië zo uniek maakt. Neem een lekkere fruitsalade op een terras of smul van warm brood met makolo (de Noord-Macedonische versie van aioli). Het meer van Ohrid ten slotte is gelegen op de grens met Albanië. Hier verblijven we 5 nachten. We beklimmen het hooggelegen fort voor een adembenemend uitzicht. Voor de thrillseekers is paragliden een aanrader! En natuurlijk spreiden we ons handdoekje uit aan de oever van het meer en maken we een relaxte boottocht.

Maximum aantal deelnemers: 13
Gemiddelde leeftijd: 30

Boek uiterlijk 29 februari 2024 om een toeslag op vliegtickets te voorkomen (dit staat los van de vroegboekkorting)

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in 3 verschillende hotels en groepsaccommodaties
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket 
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • CO2-compensatie vluchten €20,- (optioneel)
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1 persoonskamer €249,- (niet meer beschikbaar)