Noord-Macedonie

Rondreis Noord-Macedonië

Natuur & Cultuur

Onbekend maakt onbemind, luidt het spreekwoord. Maar dat gaat niet op voor Noord-Macedonië. Van deze nog niet door toeristen overspoelde vakantiebestemming moét je wel houden! Het land hoort bij de Balkan en ligt ingeklemd tussen Griekenland, Bulgarije, Kosovo en Albanië. In huurauto’s verkennen we het land en ontdekken we hoe veelzijdig het is. Deze rondreis is een aangename combinatie van wandel- of mountainbiketochten in de bergen van Mavrovo National Park, historie snuiven en culinair genieten in Skopje en relaxen en watersporten bij het meer van Ohrid. Het is geen doorsneevakantie, en daarom juist zo leuk.

Photos
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Noord Macedonië Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Macedonie Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Koepelvormige kapelletjes

Een van onze onderkomens ligt in nationaal park Mavrovo. We verblijven hier vier nachten in een oud klooster. Alle tijd om de bijzondere flora en fauna te ontdekken. Hier leven wolven, bruine beren en de zeldzame Balkan lynx. Als we die spotten hebben we erg veel geluk. Noord-Macedonië is ook een land met een rijke traditie. Het overgrote deel van de bevolking behoort tot de orthodoxe christelijke kerk. Dit zie je terug als we onderweg zijn van de ene naar de andere accommodatie. Overal zie je koepelvormige kapelletjes tegen de rotsen gebouwd. De gouden glans en de sprankelende kleuren spatten van de fresco’s af. 

Mix van culturen

De hoofdstad Skopje kunnen we natuurlijk niet overslaan. Het is een gezellige en betaalbare stad met een wirwar van smalle steegjes en een grote bazaar. Het is hier volop genieten van de mix van culturen die Noord-Macedonië zo uniek maakt. Neem een lekkere fruitsalade op een terras of smul van warm brood met makolo (de Noord-Macedonische versie van aioli). Het meer van Ohrid ten slotte is gelegen op de grens met Albanië. Ook hier verblijven we een aantal nachten. We beklimmen het hooggelegen fort voor een adembenemend uitzicht. Voor de thrillseekers is paragliden een aanrader! En natuurlijk spreiden we ons handdoekje uit aan de oever van het meer en maken we een relaxte boottocht.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

 • Overnachtingen in groepsaccommodaties of hotels in omgeving Mavrovo, Skopje en Ohrid
 • Overnachtingen incl. ontbijt
 • bad- en bedlinnen
 • Retour vliegticket
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • Reisleiding

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €20,- (optioneel)
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
reisleiding

Solke

Ben je geïnteresseerd in een minder bekend stuk Europa, dan zit je helemaal goed met de bestemming Noord-Macedonië! Een land vol prachtige natuur, ongerepte dorpjes, imposante kloosters, de interessante hoofdstad Skopje en het kraakheldere meer van Ohrid. De vlag van het land is een stralende zon, wat wil je nog meer? Als reisleider van Amarant heb ik dit land al een keer mogen bezoeken, dus ik spreek uit ervaring.

Mijn naam is Solke. Ik heb al heel wat reizen mogen leiden en de kleinschaligheid, de liefde voor God, de natuur en voor elkaar zijn de verbindende factoren die elke reis van en voor Amarant weer onvergetelijk maken.