Noorwegen

Rondreis Noorwegen

Natuur & Actief

Stel je een wereld voor van uitdagende wandelpaden, denderende watervallen, heldere fjorden en frisse berglucht in overvloed… Noorwegen. Op deze rondreis maak je kennis met een bijzonder mooi deel van dit ontzagwekkend grote land. Rijd over de wereldberoemde en spectaculaire Trollstigen, bezoek de meest gefotografeerde staafkerk van Noorwegen in Borgund, maak een gletsjertocht of ga op elandsafari. Je kunt hier wandelen dat het een lieve lust is! Terwijl je klimt en daalt, geniet je van talloze vergezichten over hoogvlaktes en besneeuwde bergtoppen.

Photos
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 22
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 18
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 19
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 21
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 3
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 5
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 29
Rondreis Noorwegen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Noorwegen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Noorwegen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Noorwegen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Noorwegen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Noorwegen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Fjordenkust en ruige bergen

Noorwegen is zo weids, ruig, indrukwekkend en lieflijk tegelijk, dat je er nooit op uitgekeken raakt. Om zo veel mogelijk te zien in korte tijd, verblijven we op drie verschillende locaties. Dat maakt deze reis heel afwisselend. Zo maak je kennis met de oneindig lijkende hoogvlakte van de Hardangervidda,  de fjordenkust en de ruige bergen van het Hemsedal en Jotunheimen. Ook passeren we Lillehammer, bekend van de Olympische Winterspelen. Doordat we niet elke dag doortrekken van A naar B, hebben we de gelegenheid om het landschap volop op ons in te laten werken. Dat kan te voet, maar ook te paard of – voor de liefhebber – tijdens een spannende rafting op de snelstromende Sjoarivier.

Beroemde haarspeldbochten

We verblijven in knusse hutten of bungalows die beschikken over slaapkamers met stapelbedden en tweepersoonsbedden. De bungalows en hutten hebben afwisselend uitzicht op bos, bergen of een meer. Heerlijk voor een dagje roeien of een frisse duik. Wanneer we doorreizen naar de volgende standplaats, zal je merken: in dit land is iedere kilometer genieten. Noorwegen heeft naast ontzagwekkende natuur ook genoeg aan architectuur te bieden. Breng een bezoek aan het statige Molde of aan Ålesund, een havenstadje dat deels in de sierlijke Jugendstil is opgetrokken. Houd je van een mooie roadtrip? Geef dan je ogen de kost tijdens een rit over de veelgefotografeerde haarspeldbochten van de Trollstigen, de prachtige Panoramaveien of de unieke kustroute Atlanterhavsveien.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in hutten en bungalows
  • Retour vliegticket
  • Huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vlucht €10,- (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We verzamelen op het vliegveld. Vanaf daar reizen we met het vliegtuig naar onze bestemming. Tijdens de reis zullen we gebruik maken van huurauto’s/busjes.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Noorwegen is Noors 

Valuta

De munteenheid van Noorwegen is de Noorse kroon.

1 euro is gelijk aan 10,10 Noorse kroon (december 2021).

Tijd

In Noorwegen is er geen tijdsverschil met Nederland.