IJsland

Rondreis Zuid-IJsland

Rondreis

Wie heeft IJsland niet op zijn bucketlist staan? De ruige bergen, spectaculaire watervallen en uitgestrekte zandvlaktes zijn voor elke natuurliefhebber fotogeniek. Op onze rondreis door het zuiden van dit eiland in de Atlantische Oceaan, pakken we de meeste hoogtepunten mee. Wandel langs watervallen en gletsjermeren, neem een duik in de Blue Lagoon en bezoek de gezellige hoofdstad Reykjavik. In negen dagen halen we alles eruit wat er in zit!

Photos
Zuid Ijsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Zuid Ijsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Zuid Ijsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Zuid Ijsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Zuid IJsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Zuid IJsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Zuid IJsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Zuid IJsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Rondreis Zuid IJsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Zuid Ijsland Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Rookbaai

Lang geleden ontstond IJsland door vulkanische uitbarstingen in de Atlantische Oceaan. Onze reis start en eindigt in het hippe Reykjavik. In 874 arriveerden de eerste vaste en blijvende bewoners in IJsland en settelden zich in Reykjavik. De naam van deze stad betekent letterlijk ‘rookbaai’, omdat deze bewoners de stoompluimen van de hete bronnen aanzagen voor rookpluimen. Met auto’s en/of busjes reizen we door het zuiden van IJsland. Het landschap wisselt voortdurend: van groene valleien rijd je zo een rotsachtig maanlandschap in. Het zuiden herbergt de meeste en diverse bezienswaardigheden van zwarte stranden tot bruisende geisers en van kletterende watervallen tot geothermische bronnen.

Natuurverschijnselen

Onderweg overnachten we in tenten op verschillende campings. Tijdens deze rondreis is een flexibele en avontuurlijke instelling een must om alle hoogtepunten te ontdekken en bewonderen. Een mooie reisroute leidt ons langs fotogenieke plekken en adembenemende natuurverschijnselen. De activiteiten en tussenstops plannen we samen in tot een onvergetelijk reis. Een fototoestel, wandelschoenen en warme kleding mogen niet ontbreken in je bagage!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tweepersoonstenten
  • Retourvliegticket
  • Huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €50,- (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We verzamelen op het vliegveld. Vanaf daar reizen we met het vliegtuig naar onze bestemming. Tijdens de reis zullen we gebruik maken van huurauto’s.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je daar te zijner tijd een uitnodiging voor. Voor de huurauto’s/busjes is het van belang dat je als chauffeur in bezit bent van een creditcard met pincode.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.