Italië

Toscane Pistoia SINGLE

Vliegreis

In het hart van Toscane, gelegen tussen de machtige steden Florence en Lucca, vonden wij een kleurrijke Italiaanse villa met een zwembad en een wijngaard. Het is gelegen in een mooie omgeving om te wandelen en te fietsen, heel rustig en heuvelachtig. Elk oud dorp of stadje dat we tegenkomen heeft een eigen, uniek verhaal te vertellen. Op de hooggelegen pleinen van de ommuurde vestingen proeven we van la dolce vita.  

Photos
wine
roman
pistoia
florence
florence
door
pistoia
shutterstock
BESCHRIJVING

Pinocchio en Da Vinci

We gaan eropuit in de heuvels. Paden zijn in wit-rood aangegeven, zodat we ontspannen kunnen genieten. We klauteren over rotsachtige paadjes of fietsen over fijne gravelpaden. Het schilderachtige lijnenspel van de wijngaarden is na elke helling weer anders. Pakken we de auto, dan kunnen we op één dag een hele serie charmante stadjes aandoen. Deze streek is de geboortegrond van twee beroemdheden: Lorenzetti, de schrijver van het sprookje Pinocchio, en Leonardo da Vinci, schilder en wetenschapper. Hebben we even genoeg stadjes gezien, dan ontspannen we in kuuroord Montecatini Terme. Of we boeken een rondleiding in de villa van de voorname Toscaanse familie Dei Medici. We verliezen ons in de details van de plafondschilderingen en dwalen door de prachtige tuinen.

Uitgebreide aperitivo

Onder de parasols in onze eigen ruime tuin komen we na een dag vol indrukken tot rust. Vanuit het huis met zijn typische Toscaanse luiken en balkenplafonds, zijn we binnen een mum van tijd in Castello Larciano. Bijna de hele middeleeuwse muur van dit op een heuveltop gelegen fort is bewaard gebleven. Ook het kleurrijke Pistoia, ‘klein Florence’, is niet ver weg. De stad heeft een levendige piazza, een koepel die precies lijkt op de Duomo van Florence én een campanile die uitzicht over de stad biedt. Voor een stadswandeling kunnen we gerust een dag uittrekken. Want die willen we natuurlijk geheel in stijl afwisselen met een snelle espresso, een uitgebreide aperitivo en een verse pasta om de dag af te sluiten.   

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • Overnachting in groepsaccommodatie
 • Bad- en bedlinnen
 • Retourvlucht
 • Huurauto’s ter plaatse
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR garantie €5,-
 • CO2-compensatie vlucht €15,- (optioneel)
 • 1-persoonskamer €225,- (optioneel)
REISLEIDING

Anja

Ik ben Anja uit Gouda,  geboren in Vlist, een idyllisch dorp 10 km vanaf Gouda.  Als actieve, bezige bij fiets ik elke week zo’n 150 km heen en weer naar mijn werk bij een fietsenbouwer. Ik voetbal bij OVVO en Olympia, zwem, skeeler en sup en mag graag een kaartje leggen.

Tijdens een fietsvakantie van Gouda naar Rome heb ik kennisgemaakt met Toscane en vooral de cipresbomen hebben grote indruk op me gemaakt. Leuk om dit landschap nu op een andere manier te zien. Een vakantie maak je samen tot een succes. Met elkaar gaan we een onvergetelijke tijd hebben. Ik ben er klaar voor. Viva l’Italia!