Tsjechië

Tsjechië Boheemse Woud

Natuur & Actief

Sportievelingen opgelet! Dichte bossen, spookachtige veengronden en donkere wateroppervlakten van de gletsjermeren vormen het decor voor een actieve vakantie in het Nationaal Park Boheemse Woud. Soms hoor je hier alleen maar het ruisen van de bladeren en de rivier. Dit heuvelachtige en bosrijke gebied is uitermate geschikt voor een mooie mountainbiketocht of een middagje raften. Het lange afstandswandelpad genaamd ‘Goldsteig’ leidt je over eeuwenoude paden waar vroeger zout gesmokkeld werd. Nu is deze ooit zo belangrijke handelsroute verlaten en kunnen we in alle rust genieten van de natuur.

Photos
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
Tsjechie Beheemse woud
BESCHRIJVING

Ruisen

Op de grens van Tsjechië en Duitsland bevindt zich een gebied met donkere, dichte bossen en adembenemend mooie natuur. Het Boheemse Woud grenst aan het Duitse deel genaamd het Beierse Woud. De Tsjechische naam van het Boheemse Woud is Šumava en betekent letterlijk ‘ruisen’. Dit slaat niet alleen op het ruisen van de bladeren, maar ook op het ruisen van de rivier de Moldau. In dit oerbos worden vaak herten en reeën gespot, maar ook de schuwe lynx leeft hier en langs het water zie je wellicht een rivierotter. Ook kun je hier op zoek gaan naar vogels en paddenstoelen. De vele gemarkeerde fiets- en wandelroute leiden je langs de mooiste plekjes! Hier en daar nemen we ook een duik in het rijke middeleeuwse verleden van de omgeving door een bezoek aan één van de vele versterkte burchten. Misschien is er zelfs wel tijd voor een bezoekje aan de hoofdstad Praag.

Jiricna

De bestemming van deze reis is het dorpje Jiricna op zo’n 800 kilometer vanaf de Nederlandse grens en 150 kilometer ten zuidwesten van Praag. We verblijven in een groepsaccommodatie waar we zelf de gelegenheid hebben om onze maaltijden te bereiden. Het vakantiecentrum ligt midden in de bossen van het Boheemse Woud. De perfecte uitvalsbasis voor een actieve vakantie midden in ongerepte natuur. Binnen een straal van 15 kilometer van onze verblijfplaats bevinden zich 3 kasteelruïnes, een aquapark, een zwembad en een zwemmeer. Daarnaast kunnen verschillende activiteiten direct vanaf onze locatie worden georganiseerd, zoals kanoën, mountainbiken, raften, paintballen en rotsen beklimmen. Het Boheemse Woud is een prachtige bestemming voor de actieve natuurliefhebber. Stilzitten is geen optie tijdens deze reis!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • Reisleiding
  • 1x afvaart van de Otava

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Vervoer met minibusjes/auto’s €150,-
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Tsjechië is Tsjechisch.

Valuta

De munteenheid van Tsjechië is de Tsjechische Kroon (CZK). 1 euro is gelijk aan ongeveer 26,4 Tsjechische Kroon.

Tijd

In Tsjechië is er geen tijdsverschil met Nederland.