Nederland

Uitwaaien op Texel

Natuur & Cultuur

Kom eens lekker uitwaaien op Texel! Dit waddeneiland beschikt over mooie stranden, glooiende duinen vol wiegend helmgras, prachtige fietsroutes en honderden soorten vogels. Op Texel kun je dagelijks lange strandwandelingen maken. Ook heeft Texel verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt, zoals de uitzichttoren Fonteinsnol. Vanuit een gezellige woonboerderij verkennen we het mooie Texel en genieten we van het echte eilandgevoel.

Photos
Texel Amarant Reizen
Texel Amarant Reizen 18
Texel Amarant Reizen 16
Texel Amarant Reizen 14
Texel Amarant Reizen 12
Texel Amarant Reizen 11
Texel Amarant Reizen 9
Texel Amarant Reizen 8
Texel Amarant Reizen 7
Texel Amarant Reizen 6
Texel Amarant Reizen 5
Texel Amarant Reizen 4
Texel Amarant Reizen 3
Texel Amarant Reizen 2
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
bcddccbdffcfdddfdb
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
De Korenschoof WEB StefanKrofft
BESCHRIJVING

Vogels en zeehonden
De Texelse natuur is uniek. Nergens in Nederland vind je duinen, bossen, heidevelden en uitgestrekte stranden zo dicht bij elkaar. En dan is er nog het unieke landschap van het wad en de kwelders met bijzondere flora en fauna. Tijdens deze reis gaan we met een gids het wad op! We gaan met onze netjes door het zwarte slik het wadleven ontdekken en beleven. En natuurlijk gaan we pieren steken. Deze Wadervaring vergeet je nooit! In de zeven gemoedelijke dorpjes op Texel is van alles te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het schipbreuk- en juttersmuseum om je te verbazen over wat er in al die jaren op het eiland is aangespoeld.

Woonboerderij
Tijdens deze reis verblijven we in een sfeervolle woonboerderij op het platteland. De boerderij is van alle gemakken voorzien. In de grote tuin vind je altijd wel een lekker beschut plekje om een goed boek te lezen. Samen eten doen we gezellig aan de enorm lange keukentafel. We moeten zeker niet vergeten de echte Texelse specialiteiten te proberen, zoals lamsvlees, schapenkaas of oesters. We zullen er regelmatig op uit trekken om te genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in accommodatie*
  • Bedlinnen
  • Natuurexcursie met gids
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Vervoer van/naar locatie
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €134,-
Let op! Er zijn helaas geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.