Nederland

Uitwaaien op Texel

Natuur & Cultuur

Kom eens lekker uitwaaien op Texel! Een vakantie op dit Waddeneiland staat voor mooie stranden, glooiende duinen vol wiegend helmgras, prachtige fietsroutes en honderden soorten vogels. Op Texel kun je dagelijks lange strandwandelingen maken. Ook zijn er verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt, zoals de uitzichttoren Fonteinsnol. Vanuit een gezellige woonboerderij verkennen we het mooie Texel en genieten we van het echte eilandgevoel.

Photos
De Korenschoof WEB StefanKrofft
Texel Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Texel Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Texel Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Texel Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Texel Amarant Reizen 14
Texel Amarant Reizen 7
Texel Amarant Reizen 6
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Texel Amarant Reizen christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Het wad op
De Texelse natuur is uniek. Nergens in Nederland vind je duinen, bossen, heidevelden en uitgestrekte stranden zo dicht bij elkaar. En dan is er nog het unieke landschap van het wad en de kwelders met bijzondere flora en fauna. Tijdens deze reis kunnen we met een gids het wad op!  Met onze netjes in het zwarte slik ontdekken en beleven we het wadleven. En natuurlijk gaan we pieren steken. Deze wadervaring vergeet je nooit! In de zeven gemoedelijke dorpjes op Texel is uiteraard ook van alles te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het schipbreuk- en juttersmuseum om je te verbazen over wat er in al die jaren op het eiland is aangespoeld.

Lamsvlees en schapenkaas
Tijdens deze reis verblijven we in een sfeervolle woonboerderij op het platteland in Cocksdorp. De boerderij is van alle gemakken voorzien. In de grote tuin vind je altijd wel een lekker beschut plekje om een goed boek te lezen. Samen eten doen we gezellig aan de enorm lange keukentafel. Vanuit deze woonboerderij zullen we er regelmatig op uit trekken om te genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. En dan moeten we zeker niet vergeten de echte Texelse specialiteiten te proberen, zoals lamsvlees, schapenkaas of oesters.

Boek vóór 16 mei!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer van/naar locatie en ter plaatse
  • Bootovertocht
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag 1-persoons kamer bedraagt €189,-

Er is helaas geen 1-persoonskamer meer beschikbaar.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer Nederland

Het vervoer naar en van de accommodatie is op eigen gelegenheid.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich voor…

“Lekker wandelen, lekker fietsen, lekker buiten zijn.”

Zo simpel kan vakantie zijn! Reisleidster Paulien heeft er al helemaal zin in. Jij ook?

Paulien