Nederland

Uitwaaien op Texel

Natuur & Cultuur

Kom eens lekker uitwaaien op Texel! Dit waddeneiland beschikt over mooie stranden, glooiende duinen vol wiegend helmgras, prachtige fietsroutes en honderden soorten vogels. Op Texel kun je dagelijks lange strandwandelingen maken. Ook heeft Texel verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt, zoals de uitzichttoren Fonteinsnol. Vanuit een gezellige woonboerderij verkennen we het mooie Texel en genieten we van het echte eilandgevoel.

 

Photos

BESCHRIJVING

Vogels en zeehonden
De Texelse natuur is uniek. Nergens in Nederland vind je duinen, bossen, heidevelden en uitgestrekte stranden zo dicht bij elkaar. En dan is er nog het unieke landschap van het wad en de kwelders met bijzondere flora en fauna. Niet ver van de kust liggen tientallen zeehonden op de zandbanken te warmen in de zon. Texel is ook een vogeleiland bij uitstek, dus neem je verrekijker mee om zeldzame exemplaren te spotten. In de zeven gemoedelijke dorpjes is van alles te zien en te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het schipbreuk- en juttersmuseum om je te verbazen over wat er in al die jaren op het eiland is aangespoeld.

Woonboerderij
Tijdens deze reis verblijven we in een sfeervolle woonboerderij op het platteland. De boerderij is van alle gemakken voorzien. In de grote tuin vind je altijd wel een lekker beschut plekje om een goed boek te lezen of samen te eten. We moeten zeker niet vergeten de echte Texelse specialiteiten te proberen, zoals lamsvlees, schapenkaas of oesters. We zullen er regelmatig op uit trekken om te genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft.

REISDETAILS

Accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • Overnachting in 1- en 2-persoonskamers*
  • Reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer van/naar locatie
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Korting 2-persoonskamer €40,-

Let op! Er zijn alleen nog 2-persoonskamers beschikbaar

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijd pot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

REISKAART

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor:

Reizen heeft iets in zich van het onderweg zijn. Toch is dit in het dagelijks leven eigenlijk ook zo. Benieuwd ben ik waar jij je bevindt op de levensweg. Ik hoop op goede ontmoetingen en een fijne vakantieweek met elkaar.

Mijn naam is Tineke, wonend in Stolwijk. De foto zegt al wel iets over mij. Dikwijls na een collegedag op de CHE waar ik theologie (deeltijd) studeer, wandel ik nog even over de Ginkelse Heide. De natuur is prachtig. Daarnaast werk ik als begeleidster voor verschillende organisaties. Ik heb al meerdere reizen mogen leiden, maar voor Amarant is Texel de primeur.

Tot dan!