Frankrijk

Vallée de la Dordogne

Natuur & Cultuur

De Franse streek Dordogne is niet voor niets een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders. De glooiende heuvels en de oude grotten, maar ook de schilderachtige dorpjes en levendige markten geven je het ultieme vakantiegevoel. In de eenvoudige dorpen met natuurstenen huizen, ervaar je de gemoedelijke Franse sfeer. Geef je zintuigen de kost tijdens een bezoek aan de regionale markt. Zet je tanden in heerlijke olijven, ruik de geur van handgemaakte zeep en hoor het geroezemoes van het zangerige Frans. 

Photos
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 2
Dordogne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Dordogne Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 4
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 5
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Imposante kastelen

De schilderachtige vallei van de Dordogne is een prachtig stukje groen Frankrijk. We verkennen de glooiende heuvels te voet of we huren een fiets om eropuit te gaan. De vele imposante kastelen in de omgeving verleiden ons tot het maken van culturele uitstapjes. Reis terug in de tijd in het doolhof van straatjes in karakteristieke dorpjes als Domme, Beynac en Castelnaud-la-Chapelle. Tussendoor geniet je samen met je reisgenoten op een zonnig terras van het goede Franse leven. Een wijntje mag dan niet ontbreken. En pak je de kano of kajak, dan doorkruis je de prachtige vallei van de Dordogne vanaf het water. Voor de avonturiers zijn er klimwanden en klimparken. De steile granieten rotswanden langs de Dordogne lenen zich hier uitstekend voor.

Streekproducten

Onze camping ligt vlakbij de rivier de Dordogne, en heeft uitzicht op het kasteel van Beynac dat op de top van een hoge klif is gebouwd. Op een uurtje rijden ligt de bijzondere bedevaartplaats Rocamadour; eveneens op een rotspunt gebouwd en één van de belangrijkste pelgrimsoorden van Frankrijk. Ook de schitterende monumentale stad Sarlat is een bezoekje waard. Hier treffen we gezellige pleintjes omringd door oude gebouwen, cafés en restaurants en een boerenmarkt met heerlijke, verse streekproducten. Houd jij van veel cultuursnuiven afgewisseld met een wandeling, mountainbiketrail of kanotocht? Dan is de Dordogne de perfecte bestemming voor jouw vakantie! 

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in eenpersoonstenten*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusjes €200,- (incl. CO2-compensatie)
  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Korting bij overnachting in tweepersoonstent bedraagt €119,-

Bij deze reis zijn geen 1-persoonstenten meer beschikbaar, alleen nog plekjes in tweepersoonstenten.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de camping reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.