Nederland

Veluwe Heidebloei

Natuur & Actief

Wat is er mooier dan de Veluwe? De Veluwe tijdens de heidebloei! Aan het einde van de zomer veranderen de anders groen-bruine heidevelden in prachtige paarse landschappen. De intense kleuren zijn een weldaad voor het oog. Tijdens deze vakantie genieten we volop van de bloeiende heide, maar ook van andere rijkdommen die de Veluwe te bieden heeft: Van dichte bossen tot uitgestrekte zandverstuivingen, wilde dieren en Gelderse gezelligheid. Tijdens de heideweek is er van alles te zien, te doen en te beleven. Een actieve vakantie in één van de mooiste stukjes van Nederland.

Photos

BESCHRIJVING

Paars, paarser, paarst.

De heidebloemetjes zijn maar een paar millimeter groot, maar toveren met miljoenen exemplaren een prachtige paarse deken over de velden. Afgewisseld met bossen, vennetjes, weilanden en zandverstuivingen vormen ze het idyllische decor voor onze wandelingen en uitstapjes. Vanuit de uitkijktoren hebben we een weids uitzicht over de omgeving. In de schemering kun je hier wild spotten, zoals een kudde wilde zwijnen of een edelhert. Niet alleen in de natuur, maar ook in de dorpen is er tijdens deze heideweek van alles te zien en te beleven. Er zijn tal van muziekoptredens en optochten. Maar ook folklorefestivals en braderieën. We zullen ons geen moment hoeven te vervelen.

Heidevelden

We verblijven deze week in een sfeervolle vakantiewoning dichtbij de mooie natuur. Vanuit de accommodatie zullen we er regelmatig actief op uittrekken voor wandelingen over de heidevelden, of een bezoek aan één van de gastvrije dorpjes in de omgeving. Ook kunnen we een dagje fietsen huren en al trappend genieten van de enorme diversiteit die de Veluwe ons te bieden heeft. Na een actieve dag eten we gezellig met elkaar in de accommodatie of pakken we een keertje een gezellig restaurantje. Daarna is het nog lang nagenieten van zwoele zomeravonden in de tuin.

REISDETAILS

Wandelen en fietsen – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van accommodatie
  • bedlinnen (€10,-) en handdoekenpakket (€7,50) (optioneel)
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-
  • fietshuur

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISKAART