Italië

Verrassend Puglia

Natuur & Cultuur

Puglia, het echte Italië in ‘de hak van de laars’. Dat is: een Mediterraans klimaat – dus veel zonuren – , een grillige kustlijn met kristalhelder water en oneindig veel leuke stadjes. De mensen kijken nieuwsgierig en zeggen vriendelijk gedag. In Puglia leef je buiten, loopt het water je in de mond bij de geur van vis- en vleesgerechten uit de streek en word je omgeven door groene olijf- en wijngaarden. De olijfolie van Puglia behoort tot de besten van de wereld, hiermee worden dan ook veel maaltijden bereid. Wil je de échte Italiaanse cultuur ontdekken, dan moet je naar Puglia. Maar pas op, je verliest hier zomaar je hart aan Italië!

Photos
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia
Puglia
Puglia
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Puglia Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Trulli

Tijdens deze hotelreis snoep je een beetje van twee walletjes: genieten van je vrijheid én plezier hebben met medereizigers. En dat past ook wel bij deze bestemming, een reis met twee kanten. Zo is er de blauwe zee met dolfijnen en kleine kustplaatsjes als Pulsano en Marina di Ginosa, terwijl het landschap van Valle d’ Itria in het binnenland juist groen en heuvelachtig is. Het landschap staat vol  met trulli, de typische kalkstenen huisjes met kegelvormig dak uit de streek. De ietwat vervallen uitstraling van de oude havenstad Taranto staat in contrast met het hooggelegen Martina Franca met haar paleisachtige woningen, prachtige kerken en marmeren tegels. Stap ook zeker samen in de auto voor een dagtrip naar Bari en Ostuni. De rit ernaartoe is al een feestje op zich!

Rotsachtige baaien en zachte stranden

Ons hotel ligt in een rustige wijk in het kustplaatsje La Lama, net buiten Taranto. Overal langs de kust stuit je op rotsachtige baaien met zandstrandjes; de een nog idyllischer dan de andere. De zeer grote, lichte en schone kamers met een eigen balkon bieden veel privacy. Het hotel vormt een mooi vertrekpunt voor het ontdekken van de kust en de stadjes in de omgeving. En dan hebben we het nog niet eens over de diepe ravijnen, dennenbossen en cactussen die je in het binnenland bijna laten vergeten dat je de vorige dag nog aan het strand lag. ’s Avonds ontmoet je je medereizigers bij een drankje aan de bar en deel je je belevenissen. En ’s ochtends maak je plannen voor een nieuwe dag onder het genot van een gevarieerd ontbijt. Probeer vooral de taartjes uit!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tweepersoonskamers* incl. ontbijt
  • Retourvlucht
  • Huurauto’s ter plaatse
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • Reisleider

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overige maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag eenpersoonskamer bedraagt €179,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hotelreizen

Wil jij met een groep op reis maar wel met de vrijheid van een individuele reis? Maak dan kennis met onze hotelreizen! Tijdens een hotelreis ervaar je het beste van beide werelden: genieten van je vrijheid én plezier hebben met medereizigers. We verblijven in hotels waarbij het ontbijt is inbegrepen. In de omgeving is van alles te doen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Er zal tijdens de reis een reisleider aanwezig zijn die voor een dag- en avondsluiting zorgt en elke dag een activiteit voorstelt, het is aan jou of je hieraan deel wilt nemen. Zo heb je ook de vrijheid om alleen of met een deel van de groep bijvoorbeeld een auto, fiets of scooter te huren om op pad te gaan. Wil je meer informatie over wat er in de omgeving te doen en beleven is, dan kun je bij de reisleider terecht voor de mogelijkheden.

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over de reis. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Vervoer

We zullen als groep verzamelen op het vliegveld om naar onze locatie te vliegen. Vanaf het verblijf is het vervoer voor eigen rekening.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.