Frankrijk

Vogezen – Single

Natuur & Actief

Op ongeveer 7 uur rijden vanaf Utrecht beland je in de op één na beboste streek van Frankrijk: de Vogezen. De grootse bossen en vele meren zijn kenmerkend voor deze streek, net als de gastvrijheid van de bewoners. Na een middag wandelen strijken we neer op een terrasje van een klein Frans café en genieten we van de zon op ons gezicht en een goed glas wijn.

Photos
Vogezen foto
Vogezen foto
Vogezen foto
Vogezen foto
BESCHRIJVING

Ons authentieke verblijf staat midden in het bos. Het is hier zo rustig dat je de vogels kan horen fluiten. Vanaf hier loop je zo een wandelpad op. Na een dag op pad is het goed thuiskomen in deze omgebouwde boerderij. Lekker even uitrusten op ons terras.. Mocht het even minder goed weer zijn, dan is er ook binnen alle ruimte om te ontspannen. Er zijn zeven slaapkamers en drie badkamers aanwezig in deze accommodatie.

De groene omgeving vraagt om een wandeling, bijvoorbeeld over een deel van de voies vertes, vroegere spoorbanen die omgetoverd zijn tot wandelpaden. Onze tocht door dit heuvelachtige en soms zelfs bergachtige gebied leidt ons langs vele bossen, roze zandsteenformaties en kastelen. Diverse grotere rivieren starten in de Vogezen, zoals de Moezel en de Saar. Daarnaast zijn er grote en kleinere meren te vinden. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen, want in de meeste meren kan je ook heerlijk zwemmen. Of we huren kano’s en maken daarmee een rondje over het meer.

De regio is niet altijd in handen geweest van Frankrijk en dat is te zien aan de vakwerkhuizen, dat doet denken aan Duitsland. De stad Colmar is daar een bijzonder mooi voorbeeld van. Waar we in Nederland Giethoorn hebben, kennen ze in Frankrijk ook een ‘klein Venetië’ en wel in Colmar. Een sprookjesachtige sfeer die je het best ervaart vanaf een platbodemboot. De dag sluiten we af met een traditionele maaltijd bij een ferme-auberge. Letterlijk vertaald betekent het ‘boerderijherberg’ en hoewel elke auberge andere gerechten serveert is het allemaal van lokale producten gemaakt. De warme gastvrijheid van de boer en authentieke sfeer maken dit een onvergetelijke maaltijd, bon appétit!

Maximum aantal deelnemers: 12
Gemiddelde leeftijd: 50
Plaats: La Houssière

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in een groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • vervoer met minibusjes 
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1-persoonskamer €159,- (niet meer beschikbaar)