Nederland

Vroege vogelwandeling

Activiteit

Geniet jij in het voorjaar ook zo van het gekwetter van vogels? En zou je meer willen leren over die prachtige diertjes? Ga dan mee op onze Vroege Vogelwandeling. Zeggen wij vroeg, dan bedoelen we echt vroeg. Maar we beloven je dat dit uitje het vroege opstaan meer dan waard zal zijn! Bij het zachte licht van de zonsopkomst neemt een vogelaar je mee in de ontwakende natuur van de Veluwe en laat je luisteren met zijn oren en kijken met zijn ogen.

Photos
bos
bomen
vogel
vogel
BESCHRIJVING

In natuurgebied Planken Wambuis, vlakbij Ede, is het ’s ochtends alles behalve stil. Vogels in alle soorten en maten laten in mei hun zang horen. Het is dé tijd om hun territorium af te bakenen en vrouwtjes in te palmen met hun riedeltjes. Tijdens de wandeling leer je vogels herkennen aan hun vlucht of gedrag. En je zult versteld staan hoe je met behulp van handige ezelsbruggetjes in de kakafonie van vogelgekwetter ineens een bepaald zanglijntje leert herkennen. Vogels kijken: het biedt spanning én ontspanning. Maar bovenal staat het genieten van Gods prachtige schepping centraal!

Tijd: 5:30-10:00

Voor wie nog graag even na wil kletsen, is er na afloop gelegenheid voor een kopje koffie (to go) met wat lekkers bij Restaurant Planken Wambuis.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • Geoefende vogelaar
  • Route

Niet inbegrepen:

  • Vervoer van/naar Planken Wambuis
  • Consumpties

Combideal: Boek je de Vroege Vogelwandeling samen met het Wild Spotten van 12 juni, dan betaal je geen €35,- per stuk maar slechts €60,- voor beide activiteiten samen (geef dit in de opmerkingen aan!)

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee gaat wandelen! Ongeveer een week voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en -tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids/reisleider staan hierin vermeld.