Duitsland

Vulkaan-Eifel Single

Singlereis

Heuvels, bossen en slingerende rivieren… Wandelend over de kronkelende weggetjes, dwars door het groen besef je: ik ben er even echt tussenuit! En dat terwijl de Eifel op nog geen vier uur rijden van Utrecht ligt. Samen genieten we niet alleen van de prachtige natuur; we kunnen ook ons hart ophalen in de omliggende stadjes met hun traditionele vakwerkhuizen, eeuwenoude stadspoorten en gezellige winkelstraten. We komen langs zogenaamde Maaren; meren die zijn ontstaan door vulkanische activiteit. Bij warm weer duiken we er lekker even in om af te koelen! Tijdens deze reis kan je heerlijk tot rust komen.

Photos
Duitsland Eifel Amarant Reizen
Duitsland Eifel Amarant Reizen 12
Duitsland Eifel Amarant Reizen 11
Duitsland Eifel Amarant Reizen 10
Duitsland Eifel Amarant Reizen 9
Duitsland Eifel Amarant Reizen 8
Duitsland Eifel Amarant Reizen 7
Duitsland Eifel Amarant Reizen 6
Duitsland Eifel Amarant Reizen 4
Duitsland Eifel Amarant Reizen 2
Duitsland Eifel Amarant Reizen 3
IMG x
ferienhaus salm woonkamer x
ferienhaus salm slaapkamer x
ferienhaus salm eetkamer x
BESCHRIJVING

Waanzinnig uitzicht

Maar liefst 747 meter is de Hohe Acht, de hoogste berg van de Eifel. En alsof dat nog niet genoeg is, staat bovenop de berg nog een uitzichttoren van ruim 16 meter. Het is even klimmen, maar dan heb je ook wat: een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Al wandelend ontdekken we de Vulkaaneifel: we komen door de mooie natuur en af en toe door een pittoresk stadje. Dit gebied heeft zijn naam te danken aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd. Aan de kraters en maaren in het huidige landschap is ook nog goed te zien dat er vulkanische activiteiten zijn geweest. Al wandelend maken we veel hoogteverschillen dus!

Schilderachtige stadjes

We verblijven in een ruime accommodatie in het kleine plaatsje Salm, midden in de Vulkaan-Eifel. Dit huis met een goed uitgeruste keuken en woonkamer met heerlijke luie stoelen, beschikt over veel slaapkamers met elk een eigen badkamer. Naast het wandelen bezoeken we hier en daar ook een gezellig stadjes zoals Daun en Gerolstein met hun historisch stadskernen. In de buurt liggen ook twee prachtige burchtruïnes die zeker de moeite waard zijn. Deze eeuwenoude ruïnes zijn op zichzelf al fotogeniek, maar bieden ook een prachtig uitzicht op de omgeving. De twee burchten boven elkaar, de Oberburg en Niederburg, zijn gescheiden door het riviertje de Lieser die ook door Manderscheid stroomt. Vroeger vormde dit riviertje de grens tussen de aartsbisschop van Trier en de graven van Luxemburg. Ook Manderscheid is een prachtig plaatsje in de Vulkaaneifel en een veelbezochte plaats door toeristen. Houd je van er actief op uit gaan met hier en daar een cultureel uitstapje? Dan past deze reis helemaal bij jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding
  • Bed- en badlinnen
  • Bezoek Maarmuseum en burchten van Manderscheid

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €50,-
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €49,-

Let op! Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar.

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Wat maakt een Singlereis anders?

Ben jij single, houd je van avontuur en kijk je ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen? Maak dan kennis met onze Singlereizen! Samen genieten we op een ongedwongen manier van een actieve vakantie. Tijdens de verschillende activiteiten leer je je gelijkgestemde reisgenoten beter kennen, jullie hebben immers al voor dezelfde bestemming gekozen. Het doel van een singlereis is niet om mensen aan elkaar te koppelen of een date te faciliteren, wij zijn immers geen datingbureau. We hopen uiteraard dat er nieuwe, mooie vriendschappen zullen ontstaan, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat er geen stellen deel mogen nemen aan een Singlereis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reis, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in een heerlijke ruime groepsaccommodatie midden in de Vulkaan-Eifel, in het kleine dorp Salm. Salm ligt tussen Daun en Bitburg. De ligging van Salm is uniek, dicht bij Luxemburg en op een steenworp afstand van de Ardennen in België. En het ligt natuurlijk midden in de Eifel. Het huis beschikt over veel slaapkamers met elk een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast is er een ruime woonkamer met fijne luie stoelen waarin je heerlijk kunt relaxen. De eetkamer is ook ruim opgezet. En in de kelder… daar is een kegelbaan!

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Duitsland is Duits

Valuta

In Duitsland kan je gewoon met de Euro betalen

Tijd

In Duitsland is er geen tijdsverschil met Nederland

REISLEIDING