Nederland

Wandelen door de Kennemerduinen

Activiteit

Het is zomer en daar hoort natuurlijk een stranddag bij! Maar niet zomaar een dagje op een handdoek natuurlijk. We strikken onze wandelschoenen en verkennen samen de Kennemerduinen. Dit hele duingebied tussen IJmuiden en Zandvoort is tot Nationaal Park uitgeroepen. Je vindt hier een bijzonder landschap met een rijke flora en fauna. Uniek aan dit prachtige duinlandschap is de opeenvolging van plantengroei tot en met de bosgordel aan de binnenduinrand. Hoe verder je dus vanaf de zee de duinen inloopt, hoe meer bos je tegenkomt. En dat allemaal in de voortuin van de Randstad! Wij maken er een actieve dag van, met hier en daar een pauze om van de vakantieomgeving te genieten.

Photos
strand
duinen
duin
strand
BESCHRIJVING

In de ochtend verzamelen we bij het bezoekerscentrum waar onze wandeling van start gaat. We maken een rondwandeling van zo’n negen kilometer door Nationaal Park Kennemerduinen. De wandeling leidt ons langs uitkijkpunten, duinmeertjes en bossen. Onderweg zien we misschien nog wel een hert, vos of de grote grazers die in dit gebied zijn uitgezet. Ook vogelliefhebbers kunnen in de Kennemerduinen hun hart ophalen. Het is een pittige wandeling vanwege het rulle zand en de hoogteverschillen, maar we nemen onderweg regelmatig een pauze. Halverwege kunnen we bijvoorbeeld een koffiepauze met wat lekkers nemen bij restaurant Parnassia aan Zee. Wandel je met ons mee door het duinlandschap?

Tijdsindicatie: 10.30 – 15.30

Afstand: ong. 9 kilometer

Openbaar vervoer: Station Overveen ligt op 15 minuten loopafstand van het bezoekerscentrum. 

 

REISDETAILS

Bij de prijs in begrepen:

  • 1x koffie of thee
  • wandelroute
  • reisleider

Niet inbegrepen:

  • Lunch en verdere consumpties
  • Vervoer van/naar start- en eindpunt
  • Parkeerkosten
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee gaat wandelen! Ongeveer een week voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en -tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids/reisleider staan hierin vermeld.