Duitsland

Wandelen langs de Moezel

Natuur & Actief

Als een glinsterend lint slingert de Moezel door het Duitse Landschap. Eromheen liggen wijngaarden, steile hellingen en groene heuvels. Een prachtige plek voor een heerlijke vakantie! Ben je een fanatieke wandelaar of wandel je liever niet iedere dag? Houd je meer van Duitse vakwerkstadjes of geef je toch liever de voorkeur aan een wat grotere stad zoals Koblenz en Trier? Op deze reis is alles mogelijk. Na een lekkere dag wandelen rusten we uit in een heerlijke Gasthof. Ga mee naar het schilderachtige dal van de rivier de Moezel.

Photos
Duitsland Moezel christelijke vakanties 10 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 9 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 8 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 7 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 6 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 5 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 4 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 3 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 2 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 1
Duitsland Moezel christelijke vakanties 11 1
BESCHRIJVING

Romeinse stadspoort

Bij Cochem waakt de burcht over het charmante wijnstadje met de bekende vakwerkhuizen. We wandelen via nauwe, slingerende steegjes naar het altijd gezellige marktplein. Het immer gezellige Trier is ook absoluut een bezoek waard. Deze stad werd in het jaar 15 voor Christus gesticht door keizer Augustus. Historische panden omringen het mooie stadsplein en even verderop vind je de Dom van Trier, één van de oudste kerken van Duitsland. Maar het hoogtepunt van deze stad is toch wel de imposante Porta Nigra. Deze Romeinse stadspoort staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We laten ons verrassen door deze sfeervolle stad en maken ons bezoek compleet met een koffie en apfelstrudel op een terrasje.

Moezel Camino

Als het weer mogelijk is begint de vakantie al op het station Utrecht Centraal en we daar op trein stappen richting onze accommodatie. Mocht dit nog niet mogelijk zijn dan vertrekken in busjes naar de accomodatie. In de Gasthof in Bengel waar we verblijven beschikt iedereen over een eigen slaapkamer. Iedere dag is er de mogelijkheid tot een mooie wandeling (ca 15km) op de Moezel Camino; een Jacobswandelweg tussen Koblenz en Trier met als einddoel Santiago de Compostela in Spanje! Daarnaast zijn er nog diverse andere wandelroutes uitgezet zoals de Moeselsteig. Doordat we iedere dag wel wat klimmen (denk aan zo’n 500 stijgingsmeters per dag) worden we beloond met prachtige en steeds weer verschillende uitzichten over het Moezeldal. Alle wandelingen hebben een begin- en eindpunt dat per openbaar vervoer bereikbaar is. Dat geeft ons alle flexibiliteit. Daarom is deze reis ook uitstekend geschikt om je zelf uit te testen of een wandelvakantie iets voor je is!

REISDETAILS

Treinreis (of busjes) – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-pers. kamers
  • retour treinticket
  • lokaal openbaar vervoer
  • bed- en badlinnen
  • ontbijt
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • overige maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. De rest van de maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen. Waarschijnlijk zal de reisleider een maaltijdpot bijhouden waarin iedereen hetzelfde bedrag stort. Als je een bepaald dieet volgt is het verstandig om dit vooraf met de reisleider te bespreken zodat hij/zij ook weet dat hiermee rekening gehouden moet worden.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Vakantie op afspraak

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?