Duitsland

Wandelen langs de Moezel

Natuur & Actief

Als een glinsterend lint slingert de Moezel door het Duitse landschap. Eromheen liggen wijngaarden, steile hellingen en groene heuvels. Een prachtige plek voor een heerlijke vakantie! Ben je een fanatieke wandelaar of wandel je liever niet iedere dag? Houd je meer van Duitse vakwerkstadjes of geef je toch liever de voorkeur aan een wat grotere stad zoals Koblenz en Trier? Op deze reis is alles mogelijk. Na een lekkere dag wandelen rusten we uit in een heerlijke Gasthof. Ga mee naar het schilderachtige dal van de rivier de Moezel.

Photos
Duitsland Moezel christelijke vakanties
Duitsland Moezel christelijke vakanties 11
Duitsland Moezel christelijke vakanties 10
Duitsland Moezel christelijke vakanties 9
Duitsland Moezel christelijke vakanties 8
Duitsland Moezel christelijke vakanties 7
Duitsland Moezel christelijke vakanties 2
Duitsland Moezel christelijke vakanties 3
Duitsland Moezel christelijke vakanties 4
Duitsland Moezel christelijke vakanties 6
BESCHRIJVING

Romeinse stadspoort

Bij Cochem waakt de burcht over het charmante wijnstadje met de bekende vakwerkhuizen. We wandelen via nauwe, slingerende steegjes naar het altijd gezellige marktplein. De in een sprookjesachtige vallei geleden stad Trier is ook absoluut een bezoek waard. Deze stad werd in het jaar 15 voor Christus gesticht door keizer Augustus. Historische panden omringen het mooie stadsplein en even verderop vind je de Dom van Trier, één van de oudste kerken van Duitsland. Maar het hoogtepunt van deze stad is toch wel de imposante Porta Nigra. Deze Romeinse stadspoort staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We laten ons verrassen door deze sfeervolle stad en maken ons bezoek compleet met een koffie en Apfelstrudel op een terrasje.

Moezel Camino

In de Gasthof in Bengel waar we verblijven, beschikt iedereen over een eigen slaapkamer. Iedere dag is er de mogelijkheid tot een mooie wandeling (ca 15km) op de Moezel Camino; een Jacobswandelweg tussen Koblenz en Trier met als einddoel Santiago de Compostella in Spanje! Daarnaast zijn er nog diverse andere wandelroutes uitgezet zoals de Moselsteig. Doordat we iedere dag wel wat klimmen (denk aan zo’n 500 stijgingsmeters per dag) worden we beloond met prachtige en steeds weer verschillende uitzichten over het Moezeldal. Alle wandelingen hebben een begin- en eindpunt dat per openbaar vervoer bereikbaar is. Dat geeft ons alle flexibiliteit. Daarom is deze reis ook uitstekend geschikt om jezelf uit te testen of een wandelvakantie iets voor je is!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-pers. kamers
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer met minibusjes €75,-
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen voor een goed begin van de dag. Verder zullen we met de groep regelmatig uit eten gaan, eventueel afgewisseld met een barbecue bij de Gasthof. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je naast het uit eten gaan,  je ongeveer € 2,50,- per dag aan de lunch kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in een Gasthof in het plaatsje Bengel. Iedereen beschikt over een eigen slaapkamer.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites: