Italië

Wandelen op Sicilië met verlenging

Natuur & Actief

De laars van Italië schopt de puntige voetbal die Sicilië heet. Dit schitterende eiland herbergt ruige bergen, kleine gehuchten en de sporen van vele overheersers uit het verleden. Sicilië heeft een gevarieerd landschap waarvan de natuur wordt beschermd in de vele natuurreservaten. Sicilië kent een bewogen geschiedenis en resten hiervan vind je op het eiland terug. Ontdek een boeiende mix van Griekse, Romeinse en Arabische cultuurschatten en beklim tijdens deze wandelreis Europa’s grootste en meest actieve vulkaan: de Etna.

Photos
Italie sicilie christelijke vakanties 50
Italie sicilie christelijke vakanties 48
Italie sicilie christelijke vakanties 40
Italie sicilie christelijke vakanties 38
Italie sicilie christelijke vakanties 33
Italie sicilie christelijke vakanties 26
Italie sicilie christelijke vakanties 29
Italie sicilie christelijke vakanties 31
Italie sicilie christelijke vakanties 25
Italie sicilie christelijke vakanties 24
Italie sicilie christelijke vakanties 21
Italie sicilie christelijke vakanties 17
Italie sicilie christelijke vakanties 18
Italie sicilie christelijke vakanties 19
Italie sicilie christelijke vakanties 20
Italie sicilie christelijke vakanties 15
Italie sicilie christelijke vakanties 13
Italie sicilie christelijke vakanties 3
Italie sicilie christelijke vakanties 4
Italie sicilie christelijke vakanties 7
Italie sicilie christelijke vakanties 2
Italie sicilie christelijke vakanties 6
BESCHRIJVING

Trots volk
Tijdens deze reis trekken we de wandelschoenen aan. Zo ontdekken we de natuur en cultuur van het eiland. Omdat het eiland zo’n strategische positie heeft midden in de Middellandse Zee, was het een zeer begeerd gebied. Zo veroverden de Arabieren het eiland, gevolgd door de Normandiërs. Vele bloedige opstanden en Duitse, Franse en Spaanse veroveraars later, sloot Sicilië zich aan bij het koninkrijk Italië. Maar wel met behoud van een grote mate van zelfstandigheid. De zogenaamde triskelion op de Siciliaanse vlag is een mooi symbool van het trotse volk: hoe je de vlag ook draait, de driebenige figuur zal nooit knielen. De boeiende geschiedenis is overal op het eiland terug te vinden. We maken diverse wandeltochten, langs de archeologische opgravingen bij Neapolis, de middeleeuwse klokkentoren van Taormina en door het dunbevolkte binnenland.

Vulkaan Etna

Een bezoek aan Sicilië is pas compleet als we de indrukwekkende Etna hebben beklommen. In het wandelprogramma bouwen we langzaam op naar dit – letterlijke – hoogtepunt. De vulkaan torent met zijn kolossale hoogte van 3345 meter boven het omringende landschap uit. Het wandelweer is uitstekend in deze tijd van het jaar. Natuurlijk wisselen we inspannende wandelingen af met een frisse duik in zee. ’s Avonds ontspannen we in de verschillende accommodaties waar we tijdens deze reis verblijven of we strijken neer bij een van de vele eetplekjes. De lokale gerechten ogen Italiaans, maar zijn pittiger en hebben veel Griekse en Arabische invloeden. Proef Sicilië met een pasta alla Siracusana en de kruidige afdronk van een lokale wijn. Buon appetito!

Verleng je reis met vijf dagen!

Is 10 dagen wandelen op Sicilie te kort voor jou en heb je zin in nog een ontspannen afsluitend weekend? Boek dan deze reis en verleng je vakantie met vijf dagen ontspanning! De eerste 10 dagen trek je er al wandelend op uit met de hele groep, en de reisleider plus degenen die hebben gekozen voor de verlenging blijven nog vijf dagen langer. In de verlenging kunnen we heerlijk cultuursnuiven en de mooie stadjes bewonderen.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in verschillende accommodaties*
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse met huurauto’s
  • CO2-compensatie per huurauto
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €499,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Over het algemeen ontbijten we bij onze overnachtingslocatie en zullen we als lunch bijvoorbeeld verse broodjes eten. Dineren doen we in één van de vele verschillende Italiaanse eettentjes. Elke avond een ander gerecht proberen, hoe leuk (en lekker) is dat! Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag ongeveer € 20 – 25,- kwijt bent aan eten.

Vervoer

We vliegen naar Sicilië waarvandaan we verder reizen met huurauto’s/busjes. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in verschillende accommodaties waarvandaan we eropuit trekken om Sicilië te verkennen te voet of met de huurauto’s.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Italië is Italiaans.

Valuta

In Italië betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Italië is geen tijdsverschil met Nederland.