Italië

Wandelen op Sicilië

Rondreis

De laars van Italië schopt de puntige voetbal die Sicilië heet. Dit schitterende eiland herbergt ruige bergen, kleine gehuchten en de sporen van vele overheersers uit het verleden. Sicilië heeft een gevarieerd landschap waarvan de natuur wordt beschermd in de vele natuurreservaten. Sicilië kent een bewogen geschiedenis en resten hiervan vind je op het eiland terug. Ontdek een boeiende mix van Griekse, Romeinse en Arabische cultuurschatten en beklim tijdens deze wandelreis Europa’s grootste en meest actieve vulkaan: de Etna.

Photos
Italie sicilie christelijke vakanties 4
Italie sicilie christelijke vakanties
Italie sicilie christelijke vakanties 56
Italie sicilie christelijke vakanties 55
Italie sicilie christelijke vakanties 53
Italie sicilie christelijke vakanties 51
Italie sicilie christelijke vakanties 48
Italie sicilie christelijke vakanties 46
Italie sicilie christelijke vakanties 45
Italie sicilie christelijke vakanties 44
Italie sicilie christelijke vakanties 43
Italie sicilie christelijke vakanties 42
Italie sicilie christelijke vakanties 40
Italie sicilie christelijke vakanties 39
Italie sicilie christelijke vakanties 37
Italie sicilie christelijke vakanties 25
Italie sicilie christelijke vakanties 24
Italie sicilie christelijke vakanties 23
Italie sicilie christelijke vakanties 22
Italie sicilie christelijke vakanties 21
Italie sicilie christelijke vakanties 20
Italie sicilie christelijke vakanties 19
Italie sicilie christelijke vakanties 18
Italie sicilie christelijke vakanties 17
Italie sicilie christelijke vakanties 16
Italie sicilie christelijke vakanties 15
Italie sicilie christelijke vakanties 14
Italie sicilie christelijke vakanties 13
Italie sicilie christelijke vakanties 12
Italie sicilie christelijke vakanties 11
Italie sicilie christelijke vakanties 10
Italie sicilie christelijke vakanties 9
Italie sicilie christelijke vakanties 7
Italie sicilie christelijke vakanties 6
Italie sicilie christelijke vakanties 5
BESCHRIJVING

Trots volk
Tijdens deze reis trekken we de wandelschoenen aan. Zo ontdekken we de natuur en cultuur van het eiland. Omdat het eiland zo’n strategische positie heeft midden in de Middellandse Zee, was het een zeer begeerd gebied. Zo veroverden de Arabieren het eiland, gevolgd door de Normandiërs en vele bloedige opstanden en Duitse, Franse en Spaanse veroveraars later, sloot Sicilië zich aan bij het koninkrijk Italië. Maar wel met een grote mate van zelfstandigheid. De zogenaamde triskelion op de Siciliaanse vlag is een mooi symbool van het trotse volk: hoe je de vlag ook draait, de driebenige figuur zal nooit knielen. De boeiende geschiedenis is overal op het eiland terug te vinden. We maken diverse wandeltochten, langs de archeologische opgravingen bij Neapolis, de middeleeuwse klokkentoren van Taormina en door het dunbevolkte binnenland.

Vulkaan Etna

Een bezoek aan Sicilië is pas compleet als we de indrukwekkende Etna hebben beklommen. In het wandelprogramma bouwen we langzaam op naar dit – letterlijke – hoogtepunt. De vulkaan torent met zijn kolossale hoogte van 3345 meter boven het omringende landschap uit. Het wandelweer is uitstekend in deze tijd van het jaar. Natuurlijk wisselen we inspannende wandelingen af met een frisse duik in zee. ’s Avonds ontspannen we in de verschillende accommodaties waar we tijdens deze reis verblijven of we strijken hier neer bij een van de vele eetplekjes. De lokale gerechten ogen Italiaans, maar zijn pittiger en hebben veel Griekse en Arabische invloeden. Proef Sicilië met een pasta alla Siracusana en de kruidige afdronk van een lokale wijn. Buon appetito!

REISDETAILS

Vliegreis – accommodaties

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in verschillende accommodaties
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse met huurauto’s
  • CO2 compensatie per huurauto
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €10,- (optioneel)
  • boekingskosten €23,-
VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISKAART