Italië

Wandelexpeditie Dolomieten

Natuur & Actief

Woest, grillig en tegelijk weelderig. Het beschrijven van de bergwereld van de Dolomieten, van de kale grijs-witte toppen tot de frisgroene dalen, kan eigenlijk alleen maar in de overtreffende trap. Dat is niet zo verwonderlijk. Wie eenmaal oog in oog met deze bergmassieven in het noorden van Italië heeft gestaan, kan niet anders dan zoeken naar woorden.. of stilvallen. De meest zuidelijke bergketen van de Alpen, de Dolomieten, is de perfecte locatie voor een wandelvakantie en mooi alternatief voor een huttentocht. Het beste van twee werelden komt bij elkaar als je in een alpenwei geniet van de heerlijke Italiaanse keuken.

Photos
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Vie ferrate

Het beeld van de Dolomieten wordt bepaald door steile pieken van soms meer dan 3000 meter hoog waar eeuwige sneeuw ligt. Daartussen stromen rivieren en bergbeken door diepe kloven en groene dalen. Hier en daar vinden we een klaterende waterval van helder smeltwater. Het kalksteen waaruit het berglandschap bestaat, zorgt voor een karakteristieke uitstraling met bizarre vormen, grillige pieken en gekartelde bergruggen. Ook de planten- en dierenwereld in deze regio is schitterend. Tussen de dennenbomen kunnen we wilde orchideeën en alpensterren tegenkomen. Maar ook herten, geiten, hazen, hermelijnen en adders gebruiken de Dolomieten als hun leefgebied. Veel van de bergpaden stammen uit de Eerste Wereldoorlog. Zo ook de ‘vie ferrate’; moeilijke berghellingen die door middel van verschillende constructies begaanbaar zijn gemaakt. Het mooiste uitzicht is misschien wel het punt ‘Faloria’, een top van 2340 meter hoog die ook met een kabelbaan te bereiken is.

Gadertal

Een kennismaking met deze prachtige omgeving kan het beste te voet en dat zullen we dan ook vooral gaan doen tijdens deze reis. Het accent van deze reis ligt op het maken van (soms pittige) bergwandelingen. De reisleider zal (de zwaarte van) het programma dagelijks in overleg met de groep bepalen. Daarom zijn een behoorlijke conditie en enige wandelervaring wel gewenst. Een paar goed ingelopen bergschoenen is noodzakelijk. We verblijven tijdens deze reis in een pension gelegen in het Gadertal, een dal in het hart van de Dolomieten. Naast bergwandelen zijn er in de omgeving ook voldoende andere leuke mogelijkheden. Karakteristiek voor de Dolomieten zijn de vele kleine, middeleeuwse dorpen die verspreid in de bergen liggen. Ze doen vaak Oostenrijks aan. Gezellige pleintjes, barokke kerkjes en bergtoppen in welke richting je ook kijkt. Maar ook de traditionele banketbakkerijen met de lekkerste taarten en gebakjes ontbreken hier niet. In de dorpen heerst een ontspannen sfeer en de berglucht ruikt er altijd heerlijk fris.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in 1- of 2-persoonskamers* (incl. ontbijt)
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €100,-
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €275,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We gaan elke dag uiteten of we dineren in het pension. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 30,- kwijt bent aan maaltijden.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reis, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.