Nederland

Wandeling ‘Dorpen rondom Leeuwarden’ 2

Activiteit

Heerlijk wandelen dat kan je in één van onze noordelijkste provincies, Friesland. We maken twee leuke en informatieve wandelingen rond en door Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland. De wandelingen zijn ook goed te doen voor de beginnende wandelaar en voeren verharde wegen en paden. Haak jij aan bij één of beide wandelingen?

Photos
WhatsApp Image at
WhatsApp Image at
leeuwarden
friesland
shutterstock
shutterstock
WhatsApp Image at
WhatsApp Image at
BESCHRIJVING

Wij gaan vandaag een leuke en informatieve wandeling maken vanuit de hoofdstad van Friesland.  We starten vanaf een parkeerterrein en lopen een eindje door een stadswijk om al heel snel de stad achter ons te laten. Ten noorden van Leeuwarden ligt een uitgestrekt weidegebied en daardoorheen ligt een pad dat ons regelrecht naar een aantal leuke dorpen voert met o.a. middeleeuwse kerken en een schitterend park. Ook gaan we een kijkje nemen bij de bekende “tegeltjesbrug” waar de Friese schaats Elfstedentocht langs komt. We komen via een rustige weg weer terug in Leeuwarden. Kortom, een informatieve en ontspannen wandeling waar we nog lang van na zullen genieten. Onderweg zal er informatie worden gegeven over de geschiedenis van de omgeving.

Starttijd: 10.00 uur

Afstand: ca. 10 – 15 kilometer

REISDETAILS

Bij de prijs in begrepen:

  • wandelroute
  • reisleider

Niet inbegrepen:

  • Lunch en verdere consumpties
  • Vervoer van/naar start- en eindpunt
  • evt. parkeerkosten
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee gaat wandelen! Ongeveer een week voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en -tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids/reisleider staan hierin vermeld.