Duitsland

Wandelreis Duitse Eifel

Minibusjes

Heuvels, bossen en slingerende rivieren… De Eifel is een populaire vakantiestreek in Duitsland. Wandelend over de kronkelende weggetjes dwars door het groen besef je: ik ben er even echt tussenuit! Op nog geen vier uur rijden van Utrecht voelt het al helemaal als buitenland. In het landschap van heuvels en diepe meren maken we wandelingen met verrassend veel hoogteverschil. Fysiek worden we uitgedaagd, maar mentaal komen we helemaal tot rust.  

Photos
Duitsland Eifel Amarant Reizen
Duitsland Eifel Amarant Reizen 4
Duitsland Eifel Amarant Reizen 10
Duitsland Eifel Amarant Reizen 9
Duitsland Eifel Amarant Reizen 5
Duitsland Eifel Amarant Reizen 2
Duitsland Eifel Amarant Reizen 6
Duitsland Eifel Amarant Reizen 3
BESCHRIJVING

Tijdens deze reis richten we ons vooral op de prachtige natuurlijke omgeving van ons vakantiehuis. Best een uitdaging vormt de beklimming van de Hohe Acht, met 747 meter de hoogste berg van de Eifel. Het is een behoorlijke klim, maar dat heb je ook wat: een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Al wandelend ontdekken we ook het Ahrdal met haar wijngaarden. En wie weet zijn we wel in voor een etappe van de bekende Eifelsteig, een van de veertien ‘Top Trails of Germany’. Het is hét uithangbord van de Eifel. Het pad begint aan de rand van Aken, en eindigt in de Trier, de oudste stad van Duitsland.

Maar er is meer te doen. De burchten bij Manderscheid zijn schitterend gelegen. Een stukje touren met het busje kan natuurlijk ook. De 280 kilometer lange, bewegwijzerde Duitse Vulkaanroute loopt van de Rijn naar de Hohe Eifel langs geologische, industrieel historische bezienswaardigheden rondom het thema vulkanisme. Een bezoek aan het Vulkaanmuseum sluit daar mooi op aan en een uitstapje naar de bierbrouwerij zorgt voor een leuke afwisseling. Na een lange dag kunnen we de barbecue aansteken of houden we een kegelcompetitie op de kegelbaan in het souterrain van onze accommodatie.

Maximum aantal deelnemers: 14
Gemiddelde leeftijd: 38
Plaats: Salm

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-