Spanje

Wandelreis Gran Canaria

Vliegreis

Voor de westkust van Afrika liggen de paradijselijke Canarische eilanden. Wie de zandstranden even negeert en op zoek gaat naar de natuurrijkdom van het van oorsprong vulkanische gebergte, komt zeker niet bedrogen uit. Tijdens deze reis ontdekken we al wandelend de indrukwekkende schoonheid van het eiland Gran Canaria. Dit ‘aangenaamste klimaat ter wereld’ is perfect om de wandelschoenen aan te trekken!

Photos
gran canaria ()
aguimes ()
gran canaria ()
gran canaria ()
gran canaria ()
landscape ()
eb f d bc bfac
afb a ab afd
BESCHRIJVING

Beschermde natuur 

Gran Canaria is een van de grotere Canarische Eilanden en kent een enorme variatie in de natuur, zeker voor de grootte van het eiland. Het noorden verschilt veel van het zuiden. De vulkanische oorsprong zorgt voor rotsachtige kust en een ontzettend vruchtbaar achterland. Veel valleien staan in de lente in bloei; de stille bergen bedekt onder een felgroen laagje vilt en overal witte, roze en paarse bloemen. Precies in het midden (Gran Canaria heeft grofweg de vorm van een cirkel) is het gebied bergachtig, met het hoogste punt – de Pico de las Nieves – op bijna 2.000 meter. Vanaf daar kijk je zo naar El Teide, de beroemde berg op Tenerife. Als de avond valt, zit je hier dikwijls boven de wolken. In het zuiden is het warmer, het hele jaar door. Hier vind je de zandstranden die Gran Canaria zo populair maken. Het landschap is droog en dor. Er is een canyon die je het idee geeft dat je in Arizona bent. En om de extremen met het groene noorden compleet te maken: er is zelfs een kleine woestijn! 

Cultuur

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas de Gran Canaria, de grootste stad van de Canarische eilanden. Hier vinden we o.a. de kapel en het huis van Christoffel Columbus; hij verbleef regelmatig in dit tussenstation op weg naar Amerika. De bevolking van de Canarische eilanden is gehecht aan haar diepgewortelde tradities en kunstnijverheid. De ambachten omvatten borduurwerk, keramiek, kantklossen, houtsnijwerk enzovoorts. Elk eiland heeft zijn eigen specialiteit. In de stad Ingenio op Gran Canaria is borduurwerk van de eilanden te vinden. In deze ambachten zie je o.a. de oude Guanche cultuur terug. In het regionale dieet speelt maiszetmeel (gofio) van oudsher een belangrijke rol en een typisch Canarisch gerecht zijn papas arrugadas: in zout water gekookte aardappelen die met rode of groene mojosaus worden geserveerd en met schil en al worden opgegeten.

Zoals gezegd kent Gran Canaria een enorme variatie, en wij zullen ook heel verschillende wandelingen maken. Ze zijn van diverse niveaus qua zwaarte en worden in overleg met de groep uitgekozen. Gedurende de week willen we opbouwen naar pittiger tochten (wellicht tot 15km lengte en tot 800m hoogteverschil).

We verblijven in 2 of 3 verschillende accommodaties: een pension of een casa rural of misschien wel een grotwoning zoals de oorspronkelijke bevolking de Guanchen. We verplaatsen ons met huurauto’s. Natuurlijk nemen we ook een duik in de oceaan. Mogelijk kunnen we ook een dag mountainbiken, surfen, suppen of varen. We zullen ons niet vervelen!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in 2 of 3 verschillende groepsaccommodaties
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • CO2-compensatie vluchten €25,- (optioneel)
 • reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-

REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 51 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.

Bronvermelding foto's

Een aantal van de vertoonde foto’s zijn gemaakt door Rikko Bulten.