Spanje

Wandelreis Mallorca

Vliegreis

In de Middellandse Zee liggen de paradijselijke Balearen. Wie de zandstranden even negeert en op zoek gaat naar de natuurrijkdom van het gebergte, komt zeker niet bedrogen uit. Mallorca is ook een eiland met adembenemende en ruige natuur en dat is minder bekend. Tijdens deze reis ontdekken we al wandelend de indrukwekkende schoonheid van het eiland Mallorca.

Photos
spain
cathedral
mallorca
caimari
Christelijke singelreis Mallorca
Christelijke singelreis Mallorca
Christelijke singelreis Mallorca
Christelijke singelreis Mallorca
BESCHRIJVING

Cultuur

Aan de oevers van de Baai van Palma is één van de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca: de 13de eeuwse Levantijns Gotische kathedraal van Palma de Mallorca: La Seu. De ligging is heel bijzonder, het is gebouwd op de resten van een oude Arabische Moskee. Ook het klooster van Lluc is de moeite van het bezoeken waard. Het klooster herbergt de beschermheilige van Mallorca: de Virgen de Lluc. Dit klooster is een populair pelgrimsoord, ieder jaar vindt er een massale pelgrimstocht plaats vanuit Palma de Mallorca naar het klooster van Lluc waaraan meer dan 50.000 personen deelnemen. Tijdens één van onze wandelingen kunnen we een bezoek brengen aan dit klooster.

Natuur

Op Mallorca is er een grote verscheidenheid aan landschappen, waaronder de Serra de Tramuntana bergketen met de berg Puig Major als hoogste punt. Cap de Formentor is onderdeel van de bergketen Serra de Tramuntana. Vanaf de vuurtoren Far de Formentor heb je een adembenemend uitzicht over Cap de Formentor. Op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad vind je twee prachtige stuwmeren met helderblauw water: de Embassament de Cúber en Gorg Blau.  In de Grotten van Drach bij Porto Cristo is het grootste ondergrondse meer van Europa, Lake Martel. Tijdens een boottocht kan je de prachtige grotten bewonderen, aan het einde volgt nog een kort concert door een paar muzikanten!

Mallorca is enorm gevarieerd en dit nodigt uit tot het maken van allerlei wandelingen. Deze wandelingen verschillen in lengte en zwaarte en worden in overleg met de groep uitgekozen. Gedurende de week willen we opbouwen naar pittiger tochten (wellicht tot 15km lengte en tot 800m hoogteverschil). Natuurlijk nemen we ook een duik in de Middellandse Zee. Mogelijk kunnen we ook een dag mountainbiken, surfen, suppen of varen. We zullen ons niet vervelen!

Boek uiterlijk 31 januari 2023 om een toeslag op vliegtickets te voorkomen. (dit staat los van de vroegboekkorting)

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in 2 of 3 verschillende groepsaccommodaties
 • bad- en bedlinnen
 • retour vliegticket (directe vlucht)
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties 
 • excursies en entreegelden 
 • CO2-compensatie vluchten €15,- (optioneel)
 • reserveringskosten €30,-
 • SGR-garantie €5,-

REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 51 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.