Spanje

Wandelreis Tenerife

Vliegreis

Voor de westkust van Afrika liggen de paradijselijke Canarische eilanden. Wie de zandstranden even negeert en op zoek gaat naar de natuurrijkdom van het vulkanische gebergte, komt zeker niet bedrogen uit. Het aangename klimaat is ook in de winter perfect om de wandelschoenen aan te trekken! Tijdens deze reis ontdekken we al wandelend de indrukwekkende schoonheid van Tenerife. Vanwege het ruige landschap zijn voor deze reis een goede basisconditie en stevige, goed ingelopen wandelschoenen vereist. 

Photos
WhatsApp Image at
balls gdff
Tenerife christelijke vakanties
WhatsApp Image at
WhatsApp Image at
cactus gddafd
landscape gdfc
masca ga
WhatsApp Image at
surf gbedc
tenerife gcbf
WhatsApp Image at
guajara gfb
cactus gadbad
Tenerife christelijke vakanties
Tenerife christelijke vakanties
trail gbbec
tenerife gc
surf gcdd
BESCHRIJVING

Beschermde natuur

Tenerife is het grootste Canarische Eiland en kent een heel divers landschap. Het groene, glooiende noorden wordt door steile, hoge bergen gescheiden van het droge, zonnige zuiden. In het noorden en in de centrale bergen zullen we schitterende en afwisselende wandelingen maken. Ook in het noordoosten, in het Anaga Rural Park, kunnen we in alle rust wandelen. Uiteraard snuiven we tussen de natuurwandelingen door wat cultuur op in bijvoorbeeld de oude hoofdstad San Cristóbal de la Laguna, waarvan het historische centrum op de UNESCO-lijst staat.

Slapende vulkaan

De wandelroutes zijn van diverse niveaus en worden in overleg met de groep uitgekozen. We bouwen het niveau van de wandelingen gedurende de week op, met als meest indrukwekkende tocht de pittige beklimming van de hoogste berg El Teide! Deze licht slapende vulkaan in het hart van Tenerife is maar liefst 3.718 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Spanje. Als de weersomstandigheden het toelaten, beklimmen we de berg en overnachten we in een berghut.

We verblijven in verschillende accommodaties (zoals een berghut, hotel, pension of een casa rural) en als we niet wandelen verplaatsen we ons met huurauto’s. Wie durft neemt een duik in de oceaan, waar we zelfs dolfijnen kunnen spotten. En voor wie het leuk vindt is er de mogelijkheid een keer te gaan mountainbiken. We zullen ons niet vervelen!

Ook naar La Palma?

Er is een goede mogelijkheid om gezamenlijk ook 2 à 3 dagen naar het naburige eiland La Palma te gaan. Een nog ruiger en groener wandeleiland zonder massatoerisme waar in het najaar van 2021 een enorme vulkaanuitbarsting plaatsvond. Het eiland is nu weer goed te bezoeken, waaronder ook de omgeving met het nieuwe lavalandschap! De reisleider zal in overleg met alle deelnemers hier een voorstel voor doen. De kosten ervan zijn niet bij de reissom inbegrepen.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachtingen in verschillende accommodaties*
  • retourvlucht
  • vervoer ter plaatse met huurauto’s
  • professionele reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • CO2-compensatie vluchten €16,- (optioneel)
  • eventuele ferryovertocht La Palma vice versa à ongeveer 150,- euro p.p.
  • boekingskosten €28,-
  • SGR garantie €5,-

*gebaseerd op verblijf in 2-persoonskamers

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

In aanloop naar de reis zal de reisleider contact met je opnemen om te inventariseren of je interesse hebt in een meerdaags uitstapje naar La Palma. Als de hele groep hier aan mee wil doen, zal de reisleider je informeren over het verdere verloop.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We vliegen met de groep naar Tenerife. We verzamelen op het vliegveld. Op Tenerife reizen we met huurauto’s. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.  

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

Taal

De officiële taal op Tenerife is Spaans.

Valuta

Op Tenerife betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

Op Tenerife is het 1 uur eerder dan in Nederland.