Zwitserland

Wandelreis Wallis

Natuur & Actief

We reizen naar het beboste Saastal voor een actieve wandelvakantie. Het Saastal is omringd door indrukwekkende bergtoppen. Heb je eenmaal de bergtop van de Matterhorn aanschouwd, dan vergeet je ‘m nooit weer. Hier wil je maar één ding: eropuit! Al wandelend door de bergen of het plaatsje Brig denk je prompt niet meer aan het hectische Nederlandse leven. Onderweg kom je een groot aantal karakteristieke kapelletjes tegen en wie geluk heeft spot ook steenbokken, bergmarmotten of zelfs edelweiss. Frisse berglucht, een actieve groep, mooie dagsluitingen: fysiek span je je in en mentaal rust je uit. Jij kan er na deze reis weer tegenaan!

 

Photos
Zwitserland Wallis 1 van 1
Zwitserland Wallis 7 van 17
Zwitserland Wallis 10 van 17
IMG nieuw
IMG
IMG
saasdal zonder mensen
IMG
BESCHRIJVING

Alpenmetro

Saas-Grund ligt in het beboste Saastal. Dit deel van Wallis, waar de Rhône nog maar een onbeduidend stroompje is, is het ruigste stuk van Zwitserland. En ook het hoogste. Het Saastal wordt omringd door bergtoppen, de meeste met eeuwige sneeuw. We kunnen een schitterende dagtocht maken in de buurt van de Matterhorn of een bezoek brengen aan het gezellige plaatsje Zermatt. Of we zoeven met een kabelbaan naar 2900 meter om de indrukwekkende Aletschgletsjer van dichtbij te bekijken. Maar bovenal gaan we bergwandelen. De Höhenweg Gspon-Kreuzboden is een prachtige panoramawandeling en zelfs een lange tocht in de bergen met overnachting in een hut is mogelijk, bijvoorbeeld in de machtig mooi gelegen Almagellerhütte.

Uitrusten

Omdat we voornamelijk in de bergen wandelen, zijn goed ingelopen bergschoenen en een goede (berg)wandelconditie noodzakelijk. Mochten de spieren na alle inspanning afkoeling nodig hebben, dan kan er een lekkere duik genomen worden in het zwembad van Brigerbad. Uitrusten doen we in het huis dat we tot onze beschikking hebben. De vriendelijke eigenaren verwelkomen onze Amarantgroepen al jaren met veel liefde. Er is een eenvoudige, maar gezellige groepsruimte en een keuken waar we zelf de maaltijden kunnen klaarmaken. ’s Avonds drinken we een wijntje op het balkon en mijmeren we nog even over de activiteiten van de dag of dromen weg in een heerlijk boek. In Saas-Grund dompel je je dagenlang onder in de indrukwekkende schoonheid van de Alpen. Liefhebber van stevige bergwandelingen? Dan is dit jouw reis! 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • bedlinnen
  • Vervoer met minibusje (incl. CO2-compensatie)
  • Reisleiding

Niet inbegrepen:

  • Maaltijden en consumpties 
  • badlinnen
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1 persoonskamer €199,- (optioneel)
REISLEIDING

Henk van Harselaar

Ik ben Henk en ik kom uit Veenendaal. Samen met Rogier mag ik deze reis leiden. Ik ben 67 jaar, reis graag en voel me overal thuis. Ik vind het leuk om steeds nieuwe dingen te ontdekken en te delen. Ook ben ik een groot wandelfan. Ik houd van de bergen, in de winter om te skiën en in de zomer om te lopen. De vergezichten vind ik prachtig.  Als reisleider pas ik me graag aan de groep aan. Uiteraard is dit een wandelvakantie, dus dat staat bovenaan onze dagplanning, maar ook als je een dagje cultuur wilt snuiven of eens lekker op een terrasje wilt zitten: een leuke vakantie maak je samen.

 

 

 

Rogier

Mijn naam is Rogier en ik woon in het mooie Delft.
Samen met Henk ga ik jullie meenemen naar Zwitserland om daar heerlijk te gaan ontspannen, mooie wandelingen te maken en te genieten van de schitterende omgeving tussen en op de bergen.
Naast hiken en kamperen, fotografeer ik, speel gitaar en kook ik graag.
Vanaf 2012 ga ik mee met Amarant, voor mij een hele mooie reisorganisatie waarbij samen op reis gaan met God centraal staat. Dat wil ik ook graag met jullie delen door met jullie in Zijn schepping te wandelen.
Naar Wallis ga ik mee als 2e reisleider. Een nieuw avontuur dat ik met jullie ga beleven. Ik heb er zin in en zie jullie heel graag 21 augustus!