Duitsland

Wandeltrektocht Neckarsteig

Trektocht

Op zijn weg naar de Rijn stroomt het lieflijke riviertje de Neckar langs het laaggebergte van het Duitse Odenwald. Door deze schilderachtige vallei kronkelt ook het langeafstandspad de Neckarsteig: 127 betoverende kilometers wandelplezier. De route is verkozen tot ‘Schönsten Wanderweg 2018’ en voert over dichtbeboste hellingen met heldere beekjes, langs boomgaarden, kloven en frisgroene velden. Naast de kastelen die we tegenkomen, maken we stops in pittoreske dorpen met vakwerkhuizen. Wij vinden het niet gek dat de Neckarsteig zo populair is bij wandelaars, dus wij gaan ‘m wandelen en jij kunt mee.

Photos
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Neckarsteig Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Verrassende uitzichten

In negen dagetappes die elk tussen de 9 en 19 kilometer lang zijn, wandelen we van de universiteitsstad Heidelberg over dichtbeboste hellingen naar kuuroord Bad Wimpfen. Soms gaat de route onderlangs over jaagpaden, maar meestal slingert de Neckarsteig hoog boven de rivier en dat levert verrassende uitzichten op. Met onze backpack op de rug klimmen en dalen we langs steile hellingen. Hierbij wordt, verspreid over de dagetappes, een totaal hoogteverschil overwonnen van meer dan 3100 meter. Hoewel niet iedere etappe even zwaar is, vereist de route dus wel een goede conditie en goed ingelopen, stevige wandelschoenen.

Overnachten in een klooster

Tijdens dit wandelavontuur overnacht je op de meest uiteenlopende plekken. Na een lange wandeldag kun je je rugzak afzetten in een hotel uit de 17e eeuw of doe je een designhotel met wellness aan. Later strijk je neer op een aan de Neckar gelegen terras. Misschien slapen we zelfs wel een nachtje in de weldadige rust van een klooster! Waar je bed ook staat, bij het opstaan wacht altijd een vers ontbijt. Na een knapperig broodje, huisgemaakte jam of een lekker gevulde yoghurt kun jij er weer tegenaan; op weg naar nieuwe belevenissen op dit prachtige wandelpad.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachtingen in hotels, pensions en gasthof incl. ontbijt*
  • Retourtreinticket
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overige maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag voor 1-persoonskamer bedraagt €250,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een station midden in het land. Vanaf daar reizen we met de trein naar het startpunt van de Neckarsteig.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

DAGPROGRAMMA

Het dagprogramma komt binnenkort online.