Nederland

Waterrijk Weerribben Variant

Natuur & Cultuur

Breng een bezoek aan het laagveenmoerasgebied van de Weerribben! In dit unieke stukje Nederland geniet je samen met de reisleiding die alle tijd voor je neemt, van wandelingen, vaartochten en fietsroutes in een schitterende omgeving. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is bekend om het vele water. Fiets langs meren, vennen en zandverstuivingen of vaar met een bootje door het pittoreske Giethoorn of Blokzijl. Zijn we het water zat? In een mum van tijd bevinden we ons in een oerlandschap met beukenbossen, de hunebedden, heidevelden en bossen: in Drenthe! In een gezellige woonboerderij aan het water komen we helemaal tot rust deze herfst.

Photos
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Dagjes uit Christelijke groepsreizen  3
Dagjes uit Christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Moerassen
In de nabije omgeving van ons verblijf vinden we maar liefst drie nationale parken met elk een eigen karakter. Met zoveel keuze kun je wel wat hulp gebruiken om het overzicht te bewaren. Onze reisleiders bereiden het programma goed voor en denken met je mee. Maak een mooie wandeling in de bossen en zandverstuivingen van het Drents-Friese Wold. De vele meren, trilvenen en moerassen vormen een beeldschoon decor om doorheen te varen, te wandelen of te fietsen. In het natuurgebied Dwingelderveld vind je uitgestrekte heidevelden met grafheuvels en vennetjes, die  worden afgewisseld met bossen en esdorpen. Het vestingstadje Blokzijl en het waterdorp Giethoorn zijn ook zeker een bezoekje waard. In één van de gemoedelijke cafeetjes genieten we van een warme koffie of chocomel.

Bloemenpracht
We verblijven in een ruime boerderij met een grote woonkamer en een keuken die van alle gemakken is voorzien. In de omgeving is het ook in de herfst nog heerlijk genieten van alle kleurenpracht in de verschillende natuurgebieden. Het maakt niet uit welk seizoen je gaat, altijd is er wel iets te beleven of te bewonderen. We kunnen bijvoorbeeld een vaarttocht maken op een verwarmende rondvaartboot en ons verwennen met iets lekkers.  Tijdens deze reis doen we alles in een heerlijk rustig tempo. We gaan er lekker op uit, maar maken de wandelingen en fietstochten niet te lang. Als jij houdt van je lekker ontspannen en je het fijn vindt om gedurende de dag niet te veel inspannende activiteiten te doen, dan is deze reis precies wat voor jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer
  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €94,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.