Nederland

Waterrijk Weerribben Variant

Natuur & Cultuur

Breng een bezoek aan het laagveenmoerasgebied van de Weerribben! In dit unieke stukje Nederland geniet je samen met de reisleiding die alle tijd voor je neemt, van wandelingen, vaartochten en fietsroutes in een schitterende omgeving. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is bekend om het vele water. Fiets langs meren, vennen en zandverstuivingen of vaar met een bootje door het pittoreske Giethoorn of Blokzijl. Zijn we het water zat? In een mum van tijd bevinden we ons in een oerlandschap met beukenbossen, de hunebedden, heidevelden en bossen: in Drenthe! In een gezellige woonboerderij aan het water komen we helemaal tot rust.

Photos
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
Weerribben Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Moerassen
In de nabije omgeving van ons verblijf vinden we maar liefst drie nationale parken met elk een eigen karakter. Met zoveel keuze kun je wel wat hulp gebruiken om het overzicht te bewaren. Onze reisleiders bereiden het programma goed voor en denken met je mee. Maak een mooie wandeling in de bossen en zandverstuivingen van het Drents-Friese Wold. De vele meren, trilvenen en moerassen vormen een beeldschoon decor om doorheen te varen, te wandelen of te fietsen. In het natuurgebied Dwingelderveld vind je uitgestrekte heidevelden met grafheuvels en vennetjes, die  worden afgewisseld met bossen en esdorpen,. Het vestingstadje Blokzijl en het waterdorp Giethoorn zijn ook zeker een bezoekje waard. In één van de gemoedelijke cafeetjes genieten we van een fris drankje.

Bloemenpracht
We verblijven in een ruime boerderij met een grote woonkamer en een keuken die van alle gemakken is voorzien. In de tuin kunnen we genieten van bloemenpracht, de rust en verbazen we ons over de vele vogels die dit gebied rijk is. We stappen in een Canadese kano die vlakbij het huis klaarligt om al dobberend de omgeving te verkennen. De Weerribben is een bijzonder gebied. Al peddelend zul je je afvragen of je nog wel in Nederland bent. ’s Avonds sluiten we de dag af met een gezellige barbecue of een glaasje wijn bij het kampvuur.

Tijdens deze reis doen we alles in een heerlijk rustig tempo. We gaan er lekker op uit, maar maken de wandelingen en fietstochten niet te lang. Als jij houdt van je lekker ontspannen en je het fijn vindt om gedurende de dag niet te veel inspannende activiteiten te doen, dan is deze reis precies wat voor jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • daghuur Canadese kano
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer
  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €94,-

REISKAART
DAGPROGRAMMA

Hieronder staat een voorbeeld van het dagprogramma om je een indruk te geven van hoe deze reis kan verlopen. Let op, het is slechts een voorbeeld. Het defiitieve programma zal door de reisleiding aan jou worden gecommuniceerd.

Zaterdag
Halverwege de dag verzamelen we bij de groepsaccommodatie. Iedereen komt hier zelf naar toe. Je kunt bijvoorbeeld je eigen fiets meenemen als je dat makkelijk vindt, maar deze kun je ook huren als je een dagje wilt gaan fietsen. Nadat we allemaal zijn geïnstalleerd op de slaapkamers, doen we een kennismakingsspel. ’s Avonds bereiden we een lekkere maaltijd in de keuken en genieten we bij lekker weer nog lang na in de tuin bij een kampvuur.

Zondag
Na het ontbijt bezoeken we gezamenlijk een lokale kerkdienst. Thuisgekomen praten we nog even na met een kopje koffie of thee met wat lekkers. ’s Middags maken we een mooie wandeling door het bos waarna we lekker gaan barbecueën.

Maandag
Vandaag is het tijd om de omgeving te verkennen. Op de fiets genieten we van de verschillende landschappen. We doen het rustig aan en nemen regelmatig een pauze voor een kopje koffie, ijsje of we bezoeken een landwinkel met heerlijke streekproducten.

Dinsdag
Na het ontbijt vertrekken we naar Blokzijl, de parel van de Zuiderzee. Hier bewonderen we prachtige rijksmonumenten, lopen we over de Bierkade en langs de Brouwersgracht. Voor wie wil is er tijd om te shoppen of we pakken een terrasje voor koffie met wat lekkers. In de middag genieten we van (hopelijk) lekker weer in de tuin met een goed boek of een gezelschapspelletje. ’s Avonds gaan we gezellig twee uurtjes bowlen.

Woensdag
Vandaag verkennen we de omgeving van ons vakantiehuis vanuit een Canadese kano. We nemen lunchpakketjes mee zodat we gezellig kunnen picknicken onderweg aan de waterrand. Blijft iedereen droog vandaag of nemen we bij warm weer even een frisse duik?

Donderdag
Als je in deze waterrijke omgeving bent, mag een bezoekje aan het waterdorp Giethoorn absoluut niet ontbreken. Hier doen we een rondvaart door de smalle watertjes en bukken we voor de lage bruggetjes. Tussen de middag lunchen we in één van de restaurants aan het water en we bewonderen de typische boerderijen uit deze streek.

Vrijdag
Vandaag genieten we nog even van de mooie natuur en de rust. We brengen een bezoekje aan het natuurgebied Dwingelderveld. We lopen over heidevelden, langs vennetjes en door bossen. ’s Middags genieten we nog even lekker aan het water of kopen we nog enkele souvenirs voor thuis. Als afsluiter houden we een gezellige barbecue.

Zaterdag
Na het ontbijt ruimen we onze spullen op en pakken onze tassen in. Bijtijds vertrekken we allemaal weer richting onze eigen woonadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.