Schotland

Wildkamperen Schotland

Minibusjes

Nog 1 plek beschikbaar voor een man!

Denk je aan Schotland, dan denk je waarschijnlijk aan whisky, kastelen maar bovenal: de waanzinnig mooie natuur! Met onze minibusjes zullen we 15 dagen op zoek gaan naar de mooiste plekken van Schotland. Neem je wandelschoenen mee, want wandelen zullen we zeker. Maar we kunnen ook het land ontdekken met mountainbikes of kajakken op één van de vele Schotse meren.

Photos
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
Schotland foto
BESCHRIJVING

We gaan op avontuur, want in Schotland mag je op veel plekken ook wildkamperen. Oftewel, we kiezen zelf een plek waar we willen overnachten en samen zetten we de tenten op. Blijven we één nacht of meer? We kunnen gaan en staan waar we willen. Zijn we toe aan meer comfort dan verblijven we een paar nachten op een camping. We zullen gemiddeld 1 of 2 nachten op een vaste plek verblijven, zodat we veel van het land kunnen zien! ‘s Avonds maken we samen een lekkere maaltijd en kijken hoe de zon ondergaat achter de heuvels. We roosteren marshmallows bij het kampvuur of spelen een potje Beverbende. 

De Schotse hooglanden is een ruig gebied in het noorden van Schotland. Het is een dunbevolkte regio, waar de natuur de overhand heeft. Misschien spot je wel herten, een Schotse hooglander of één van de vele roofvogels. De kust kan grillig zijn met ruige rotspartijen en baaien, maar ook mooie stranden. Achmelvich Beach bijvoorbeeld met zijn witte zandstrand en prachtige blauwe zee doet je haast denken dat je op een tropisch eiland bent!

Als we even genoeg hebben gezien van de natuur dan is er ook voldoende cultuur te bewonderen. Wat dacht je van de steden Glasgow of Edinburgh of één van de meer dan 1000 kastelen. Eeuwenoude ruïnes en legendes herinneren ons aan de rijke geschiedenis van Kelten, Romeinen en Vikingen. Hebben we een regendag dan is een bezoekje aan een whisky-distilleerderij een idee. Vervolgens duiken we een Schotse pub in om te proeven, Slàinte, oftewel proost, op een mooie vakantie! 

Maximum aantal deelnemers: 14
Gemiddelde leeftijd: 22

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in tweepersoonstenten
  • vervoer met minibusjes
  • vervoer en overnachting nachtveerboot
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-