Noorwegen

(wild)kampeertrektocht Noorwegen

Trektocht

Indrukwekkende fjorden, ruige berggebieden en stille meren: de Noorse natuur is waanzinnig mooi. Grillige, grijze bergtoppen vormen het mysterieuze decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. We trekken in minibusjes door het zuiden van Noorwegen. Overdag wandelen we door de bergen, bezoeken we het mooie Oslo of raften we door het wilde rivierwater. Natuurlijk kunnen we ook lekker ontspannen en even bijkomen van alle indrukken. Daalt de avond, dan zetten we ons tentenkamp op in het wild of op een camping. Dit wordt een adembenemend avontuur!

Photos
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 11
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 10
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 13
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 15
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 12
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 14
Amarant Reizen Alpen Outdoor 9
Amarant Reizen Alpen Outdoor 12
Amarant Reizen Alpen Outdoor 13
Amarant Reizen Alpen Outdoor 15
Amarant Reizen Noorwegen
Amarant Reizen Noorwegen
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 2
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 3
Noorwegen wildkamperen jong christelijke vakanties 6
BESCHRIJVING

Gletsjerwater

Goddag! Dat is Noors voor: goedendag! Een makkelijk te onthouden woord om het ijs te breken bij de Noren. We trekken door het midden en zuiden van het land. Terwijl we richting de Noorse westkust rijden, passeren we besneeuwde bergvlakten, scherpe bergtoppen en uitgestrekte bossen. Bijzonder zijn de fjorden die tientallen kilometers diep het land insteken. We trekken verder over de Hardangervidda, een onherbergzame hoogvlakte. In dit grootste beschermde natuurgebied van Scandinavië kun je goed raften of white water jumpen. Neem een duik in een van de ijskoude meren, spot elanden en vossen in het wild en les je dorst onderweg bij een stromend beekje gletsjerwater.

In het wild

We gaan voor avontuur! Dat betekent dat de globale route van de tocht vast staat, maar dat we tijdens de reis zelf op zoek gaan naar campings of een geschikte plek om in het wild te kamperen. Ontberingen door koude nachten en ’s avonds in het donker je tent opzetten, horen bij de ultieme Scandinavië-ervaring. Maar ook: wakker worden in een waanzinnig mooi landschap. Onze reis brengt ons in Nationaal Park Folgefonna, waar één van de grootste gletsjers van Noorwegen ligt. Het ruige Noorse landschap brengt ons vervolgens in de Jotunheimen, dat met honderden pieken van boven de 2.000 meter behoort tot het hoogste berggebied van Scandinavië. De laatste dagen brengen we door in de omgeving van Oslo.

Let op! Om Noorwegen binnen te reizen moet je minimaal 1 week voor aanvang van de reis volledig gevaccineerd zijn. Anders loop je het risico om in Noorwegen in quarantaine te moeten. Kijk voor de huidige maatregelen per land op www.wijsopreis.nl 

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-persoonstenten
  • bootovertocht op de heen- en terugreis
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Spectaculaire gletsjertocht
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar een overnachtingscamping in Denemarken. De tweede dag reizen we verder naar Noorwegen.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgeslotenen dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

BESTEMMING

Verblijf

We overnachten op campings of in het wild. Echt een avontuur dus!

Taal

De officiële taal van Noorwegen is Noors

Valuta

De munteenheid van Noorwegen is de Noorse Kroon (NOK). 1 euro is gelijk aan ongeveer 10,70 Noorse Kroon

Tijd

In Noorwegen is er geen tijdsverschil met Nederland