Marokko

Winterreis Zuid-Marokko

Rondreis

Skiën en een kamelenbivak in één vakantie, hoe afwisselend wil je het hebben? Marokko is the place to be in de wintermaanden. Het zuidelijke deel van Marokko is uitermate geschikt voor een gevarieerde reis. Loop door de oude straten van de koningsstad Marrakech, bezoek schitterende kloven en palmoases, bivakkeer in de woestijn en maak kennis met de gastvrije berbercultuur. Met minibusjes rijden we door het zuiden van Marokko, waarbij we overnachten in verschillende hotels en herbergen.

Photos
Amarant Reizen Marokko 4
Marokko jeepsafari2
Amarant Reizen Marokko 28
Marokko jeepsafari3
Amarant Reizen Marokko 27
Amarant Reizen Marokko 18
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 17
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 13
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 11
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 7
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 8
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 6
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 15
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 2
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 3
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 5
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 1
Amarant Reizen Marokko rondreis 50 16
Christelijke vakantie Marokko
Christelijke vakantie Marokko
Christelijke vakantie Marokko
Christelijke vakantie Marokko
Christelijke vakantie Marokko
BESCHRIJVING

Hoge Atlasgebergte

De reis begint en eindigt in Marrakech, waar de cultuurliefhebber naar hartenlust kan genieten van monumentale gebouwen, de kleurrijke souks en de rijke geschiedenis van de stad. Op 70 kilometer rijden van Marrakech ligt midden in de Hoge Atlas het hoogste skigebied van Afrika, Oukaïmeden (2620 mtr). Hier hebben we een dag de tijd om te skiën* of gewoon van het sneeuwlandschap te genieten! Marokko heeft een aantal unieke zandwoestijnen met prachtige palmoases, woestijnsteden en berberburchten. Al rijdend langs de zuidflank van het Hoge Atlasgebergte bewonderen we (nogmaals) de besneeuwde toppen. Hier en daar hebben we mogelijkheid een wandeling te maken door authentieke bergdorpjes en oases.

Kamelenbivak

Overnachten doen we tijdens deze reis in verschillende hotels, gasthuizen en herbergen. We krijgen op deze manier meerdere impressies van het leven in Marokko. De meest bijzondere overnachting is in de woestijn van Merzouga. Op kamelen trekken we de woestijn in en bivakkeren hier een nacht. Na zonsopkomst rijden we weer terug naar de herberg. De laatste dagen van de reis is een mooie route. Eerst rijden we langs de Todrakloof, één van de mooiste van Marokko, en de volgende dag  passeren we de schitterende pas Tizi-n-Tichka voordat we weer terugkeren in de bruisende hoofdstad van Marokko. Een gevarieerder reis dan deze is nauwelijks denkbaar!

*Hoewel de sneeuwzekerheid in de Hoge Atlas behoorlijk groot is, kan het skiën niet 100% gegarandeerd worden.

Let op: om rond te kunnen reizen in Marokko is het verplicht om gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Voor de actuele reisbeperkingen verwijzen we je door naar de Nederland wereldwijd.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Overnachtingen tijdens de reis o.b.v. B&B of halfpension (zie dagprogramma)
 • Vervoer per minibus (dag 2 t/m dag 9)
 • Transfers van en naar luchthaven van Marrakech
 • Retour vliegticket
 • Wandeltocht met gids op dag 6

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Avondeten op dag 1,2,9 en 10 en alle lunches en verdere consumpties
 • Entreegelden en fooien
 • Gids voor de overige wandeltochten
 • Tickets voor de skiliften en evt. huur van ski’s en skischoenen
 • Boekingskosten €23,-
 • SGR bijdrage €5,-
Dagprogramma

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen (o.a. de berijdbaarheid van de wegen in de bergen en sneeuwzekerheid)

Dag 1

Vandaag vliegen we naar Marrakech. We overnachten in een hotel in de medina (oude stad).

Overnachting op basis van B&B

Dag 2

Vandaag staat er een skidag op het programma (als de weersomstandigheden het toelaten). We vertrekken per minibus naar Afrika’s hoogste skistation Oukaïmeden. Een hele bijzondere ervaring om te skiën in Marokko! We overnachten weer in hetzelfde hotel in Marrakech.

Overnachting op basis van B&B

Dag 3

Via een schitterende route rijden we naar de diep in de Hoge Atlas gelegen kasbah Al Glaoui (voormalig pascha van Marrakech). Hierna vervolgen we onze reis naar het zuiden. We brengen een bezoek aan het dorpje Ait Benhaddou, bekend van diverse filmopnames. We overnachten ook in dit dorpje en genieten van de schitterende kleuren bij de ondergaande zon.

Overnachting op basis van halfpension (ontbijt en avondeten)

Dag 4

De zondag is een vrije dag. Voor wie wil is er de mogelijkheid om een wandeling te maken.

Overnachting op basis van vol pension.

Dag 5

We pakken onze spullen weer in en vervolgen onze reis. Via de woestijnstad Ouarzazate, ook wel de poort van de woestijn genoemd, rijden we langs de zuidflank van het Hoge Atlas gebergte. Je komt door de vallei van de duizend kasbahs (berber burchten) en palmoasen. Deze contrasteren mooi met de besneeuwde toppen van het Hoge Atlas gebergte. We maken een stop in de rozenstad Kelaa Mgouna (centrum van de rozenteelt) waar je allerhande rozenproducten kunt kopen. Vervolgens rijden we de Hoge Atlas weer in. In het dorpje Boutharar overnachten we in een herberg. Vanaf het balkon heb je schitterend uitzicht op de rode bergen in de omgeving en de besneeuwde toppen van de MGoun keten (4.000 mtr)

Overnachting op basis van half pension.

Dag 6

Op de planning staat vandaag een mooie wandeltocht door de berberdorpjes en de oase. We worden begeleid door een gids die bekend is in de omgeving.

We overnachten weer in Boutharar op basis van halfpension.

Dag 7

We vervolgen onze reis naar de woestijn van Merzouga. Erg Chebbi, dit woestijngebied, is bekend om de hoogste zandduinen van Marokko. Bij aankomst in Merzouga nemen we onze intrek in een herberg aan de rand van de woestijn waar we ons klaarmaken voor de kamelentocht. Aan het eind van de middag trekken we op kamelen de woestijn in voor een bivak.

Bivak op basis van halfpension.

Dag 8

Na een overnachting in de woestijn rijden we na zonsopkomst op de kamelen terug naar de herberg voor een heerlijke douche en ontbijt. Vervolgens rijden we naar de Todra kloof. Dit is met zijn 300 meter stijl oprijzende wanden één van de mooiste kloven van Marokko. Onderweg slingert de weg zich door een labyrint van groene dadelpalmen en kleine authentieke dorpjes.

We overnachten in een hotel of berbergasthuis bij de oase op basis van halfpension.

Dag 9

In de ochtend rijden we via een mooie rit over de schitterende pas Tizin-Tichka naar de bruisende koningsstad Marrakech. Er bestaat de mogelijk tot bezoek van o.a. de Souks, het Jemaa El Fna plein, de tuin van Majorelle.

We overnachten op basis van B&B in een traditionele Riad (traditioneel herenhuis in de oude stad)

Dag 10

De afwisselende reis door Marokko zit er op! We vliegen vanuit Marrakech terug naar Nederland.